Actualitate

Cine a sabotat Nord Stream? Oamenii sunt plimbați între SUA și Rusia, iar un fost ministru polonez „mulţumeşte” SUA după explozii

Publicat: 28 sept. 2022
Cine a sabotat Nord Stream Oamenii sunt plimbați între SUA și Rusia iar un fost ministru polonez mulţumeşte SUA după explozii
Oamenii sunt plimbați între SUA și Rusia, în timp ce un fost ministru polonez „mulţumeşte" SUA după avarierea gazoductelor

Fostul ministru polonez de externe Radek Sikorski a postat pe Twitter o imagine cu scurgerea de gaze din Marea Baltică rezultată după exploziile inexplicabile ce au afectat luni gazoductele Nord Stream 1 şi 2, imagine deasupra căreia a scris mesajul: „Mulţumim, SUA”, potrivit Agerpres.

„Nu există o lipsă de capacitate prin conducte pentru a aduce gaze din Rusia în vestul Europei, inclusiv Germania. Unica logică a Nord Stream era ca Putin să poată şantaja sau să pornească în impunitate un război în estul Europei”, a explicat Sikorski în postarea sa.

„Toate statele baltice şi Ucraina s-au opus timp de 20 de ani construcţiei Nord Stream. Acum resturi de metal de 20 de miliarde de dolari zac pe fundul mării, încă un cost pentru Rusia şi decizie sa criminală de a invada Ucraina”, mai notează fostul şef al diplomaţiei poloneze.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Preşedintele american Joe Biden trebuie să spună dacă Statele Unite sunt sau nu în spatele scurgerilor de gaze

Între timp, MAE rus a transmis că preşedintele american Joe Biden trebuie să spună dacă Statele Unite sunt sau nu în spatele scurgerilor de gaze din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică, relatează AFP.

„Preşedintele american este obligat să răspundă întrebării dacă Statele Unite şi-au pus în aplicare ameninţarea”, a scris pe Telegram purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova, referindu-se la o declaraţie făcută de Biden în luna februarie, când acesta a spus că ”dacă Rusia invadează (Ucraina), atunci nu va mai exista Nord Stream 2”.

Secretarul de stat al Poloniei, Stanisław Żaryn, a denunțat afirmația lui Sikorki pe Twitter drept „#propaganda rusă”, numind-o „o campanie de calomnie împotriva Poloniei, SUA și Ucrainei”, acuzând Occidentul de agresiune împotriva conductelor #NS1 și #NS2.

Oamenii nu mai știu ce să creadă și pe cine să creadă. Vina a fost plasată de Rusia pe SUA și de SUA pe Rusia, de asemenea, părerile sunt împărțite, dar totuși, cine a sabotat Nord Stream și mai ales de ce?

Suedezii susțin că au găsit autorii exploziilor de la Nord Stream

Economistul suedez Anders Aslund, fost consilier al lui Boris Elţîn, primul preşedinte al Rusiei post-sovietice, afirmă că „vinovatul evident” în exploziile Nord Stream pare să fie Direcția Principală de Cercetare Subacvatică a Rusiei (GUGI).

„Cele două explozii ale Nord Stream 1 și 2 au avut loc chiar în apele teritoriale daneze și suedeze, adică în apele internaționale. Vorbind cu experții de aici, la Stockholm, primesc un singur răspuns: Rusia”, a scris Anders Aslund, pe Twitter.
Comentarii
  • pai putler si camarila de fapt doar segmentul de „ultrasi” cei care vor escaladarea razboiului,mai e o parte care ar dori inlaturarea lui si bineinteles incetarea ostilitatilor,oricum zilele dictatorului suprem sant numarate.TIC-TAC!

Adauga un comentariu