Titlurile zilei

Cine a zis că avocații din Iași o duc rău? Unul dintre ei i-a făcut cadou iubitei o excursie exclusivistă în Maldive. 10.000 de euro a pus pe masă. Cheltuiala de acolo e în plus!

Publicat: 07 dec. 2021
Resort de lux din arhivă și un cuplu, Larisa Chirilă
Un avocat a plătit 10.000 de euro pentru o vacanță în Maldive, unde va petrece Revelionul cu iubita sa. Vacanțele exotice sunt deja o obișnuință în rândul ieșenilor care plătesc între 3.000 și 10.000 de euro, all-inclusive

Un avocat din Iași a plătit 10.000 de euro pentru o vacanță în Maldive, unde va petrece Revelionul cu iubita sa. Vacanțele exotice sunt deja o obișnuință în rândul ieșenilor care plătesc între 3.000 și 10.000 de euro, all-inclusive. Cele mai căutate destinații de sărbători sunt Maldive, Republica Dominicană și Mauritius

Un avocat din Iași i-a făcut cadou iubitei sale o vacanță în Maldive, în valoare de 10.000 de euro. Cei doi îndrăgostiți vor petrece Revelionul într-un resort de lux. Operatorii de turism susțin că numărul ieșenilor care aleg să plece de sărbători în această destinație exotică a crescut de la an la an, iar în această perioadă nu se mai găsesc locuri. Cele mai multe vacanțe s-au vândut în lunile octombrie și noiembrie, iar clienții sunt avocați, tineri căsătoriți care pleacă în luna de miere sau cupluri care vor să fie la plajă, de sărbători. Clienții plătesc între 7.000 și 10.000 de euro, pentru două persoane, all inclusive, 7 nopți.

„În Maldive nu mai sunt de mult locuri. Vacanțele sunt mai scumpe anul acesta, față de anii trecuți. Sunt all inclusive, în resorturi de lux. Acolo nu prea ai ce vizita. Clienții se duc acolo pentru plaje, peisaje, atmosfera locală. Nu vor să petreacă sărbătorile de iarnă în țară. Țările exotice sunt în topul preferințelor ieșenilor. Nu mai vor vacanțe în țară, ci pleacă mulți în străinătate”, spune Larisa Chirilă, agent de turism în cadrul Travel 4 You.

Larisa Chirilă, agent de turism Iași: „Lumea vrea să se relaxeze în această perioadă”

Republica Maldive se află în insulele Maldive, fiind o țară insulară situată la sud-vest de India. Se află în Marea Laccadivelor, din Oceanul Indian, și conține 1.192 de insule din care 250 sunt locuite. Trendul vacanțelor petrecute de ieșeni în țările exotice a apărut în urmă cu 3 ani, primele vacanțe scumpe fiind prezentate de reporterii BZI într-o ediție anterioară. O altă destinație exotică căutată de ieșeni este Republica Dominicană, o țară insulară din America de Nord, în nordul Mării Caraibilor. Ieșenii au plătit 4.000 de euro pentru un pachet all-inclusive cu 7 nopți, zbor din București.

„Acesta e pachetul pentru doi adulți. Există și varianta cu plecare din Madrid și același pachet costă 2.500 de euro, două persoane. Mai sunt căutate și Mexic și Mauritius. De exemplu, în Mexic, vacanțele sunt 5.600 de euro cu all-inclusive, pentru două persoane, o săptămână. Aici nu mai sunt locuri. În Mauritius (n.r.- țară insulară din largul coastelor Continentului african, în sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 900 de kilometri de Madagascar) pachetul este de 3.200 de euro, cu mic dejun inclus, două persoane. Pe noi ne-au surprins clienții care vor să plece în vacanțe, în această perioadă fiind multe cereri. Lumea vrea să se relaxeze în această perioadă. De la sfârșitul lui noiembrie până acum, în decembrie, vor să plece peste tot în Spania, în Malta, și au achiziționat vacanțe”, mai spune Larisa Chirilă.

Există și o categorie de clienți care pleacă în tururile organizate de operatorii de turism la târgurile de Crăciun. Ieșenii din IT preferă Dubai

Potrivit operatorilor de turism din Iași, s-au vândut și pachete pentru grupuri de turiști care pleacă în vacanță în Germania, Austria și Cehia și vor să viziteze târgurile de Crăciun. Aceștia au plătit între 259 și 350 de euro, de persoană.

„Avem grupuri de turiști care pleacă în Praga, Berlin, Viena, la târgurile de Crăciun. Pleacă în perioada 21-28 decembrie 2021. Într-adevăr, cererea e mai mică din cauza pandemiei COVID-19, iar în Europa e destul de greu să circuli din cauza restricțiilor. Sunt grupuri formate din 40 de persoane, de toate vârstele”, susține Dinu Dica, agent de turism în cadrul Marion Turism.

IT-iștii din Iași pleacă în Dubai, de sărbători. Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare cel mai mare salariu din Iași, al unui angajat IT-ist. Unii clienți care aveau vacanțe în Egipt le-au anulat din cauză că trebuie să facă testul COVID-19 la plecarea în vacanță și la întoarcere. În această perioadă, biletele sunt foarte ieftine, fiind 80 de euro biletul pentru o persoană. În ceea ce privește vacanțele în țară, acestea nu sunt foarte căutate.

„Sunt la fel de scumpe ca în anii trecuți vacanțele în Predeal, Brașov, Bucovina și Maramureș. Cea mai ieftină e 2.000 de lei, 3 nopți de cazare, două persoane. O persoană poate plăti și 500 de euro pentru 3 nopți de cazare. Vacanțele la munte sunt scumpe de sărbători”, mai spune Larisa Chirilă, agent de turism.
Adauga un comentariu