Info Turism

Cine era barbatul care a vrut sa propovaduiasca crestinismul unui trib izolat. Prietenii il considera „martir”

Publicat: 22 nov. 2018
9

John Alles Chau, barbatul de 27 de ani care a fost ucis pe insula North Sentinel de un trib dupa ce a ajuns acolo ca sa propovaduiasca crestinismul, era un paramedic si s-a descris in trecut ca fiind un explorator. El a vizitat multe zone exotice de pe Pamant, iar pe insula unde a fost ucis a ajuns dupa ce a mituit cativa pescari, relateaza BBC. Accesul pe insula North Sentinel este interzis pentru straini.

John Allen Chau a fost ucis dupa ce cativa membri ai tribului au tras in el cu sageti, fiind lasat in apropiere de insula de pescarii pe care i-a platit. Potrivit acestora, barbatul a fugit in apa, dar a fost scos si ingropat pe jumatate in nisip.

Pescarii au povestit politiei cum a decurs totul: au folosit o barca din lemn cu motor ca sa calatoreasca pe 15 noiembrie pentru prima data. S-au apropiat de tarm, de unde a acostat cu o canoe. El s-a intors ulterior cu cateva rani de sageti. Ziua urmatoare, tribul i-a distrus canoea, asa ca a inotat pana acolo, dar nu s-a mai intors. Pe 17 noiembrie, pescarii au vazut ca aborigenii ii carau cadavrul pe plaja.

Autoritatile inca nu au constatat decesul acestuia, insa se bazeaza pe afirmatiile pescarilor. Corpul acestuia inca nu a fost recuperat.

De asemenea, potrivit informatiilor din presa locala, el nu era un misionar crestin, ci „un fel de paramedic”, insa si-a aratat credinta fata de Dumnezeu pe retelele de socializare. „Era un aventurier. Intentia lui era sa cunoasca aborigeni”, a spus Dependra Pathak, un inalt oficial din arhipelagul Andaman.

CNN relateaza ca cei care l-au cunoscut pe Chau il numesc „martir” pentru credinta lui. „Il vad ca pe un martir. A murit din cauza iubirii purtate in numele lui Iisus Hristos”, a spus Ramsey, un misionar crestin.

El ar fi luat cu el si cateva cadouri pentru trib, o minge de fotbal, ata de pescuit si foarfece.

Potrivit autoritatilor, oamenii de pe insula au trait izolati aproximativ 60.000 de ani si nu au dezvoltat imunitate fata de boli precum raceala sau pojar.

Grupul Survival International considera ca prin incalcarea legii, John Allen Chau ar fi putut sa transmita agenti patogeni care „au potentialul sa ucida tot tribul” de de la 50 pana la 150 de oameni.

Tribul a mai ucis doi pescari din zona, in 2006.

Adauga un comentariu