Titlurile zilei

Cine este de fapt Adrian Roșca, ieșeanul bătut de polițiștii locali pe Bulevardul Primăverii. S-a cerut arestarea sa pe repede-înainte

Publicat: 23 mai 2022
Adrian Roșca și polițiștii locali
Adrian Roșca, bărbatul ajuns după gratii este fost militar, iar acum lucrează ca asistent medical la spitalul de Neurochirurgie din Iași

Adrian Roșca, bărbatul care a fost arestat pentru ultraj după ce a fost bătut de polițiștii locali este un fost militar, iar acum este asistent medical la Spitalul de Neurochirurgie. Deși putea să se apere a acceptat să fie călcat în picioare de polițiștii locali, chiar sub ochii fiului să minor. Întreaga poveste a stârnit nenumărate reacții, argumente pro și contra fiind atât de partea ieșeanului cât și de partea polițiștilor locali

Adrian Roșca este un ieșean care de câteva zile se află după gratii, asta după ce a fost reținut, iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile pentru ultraj. De unde a început totul? Adrian Roșca se afla pe data de 18 mai în zona Primăverii, împreună cu copilul său de 10 ani, pentru a-i face acestuia pașaport. Acolo parcase neregulamentar, iar un echipaj de la Poliția Locală l-a luat la întrebări, așa cum este normal în astfel de cazuri. Cum s-a ajuns de la o simplă parcare neregulamentară la un scandal în toată regula terminat cu arestarea bărbatului este greu de spus. Cert este că în mediul online au apărut două filmări în care Adrian Iulian Roșca este lovit și îmbrâncit de către polițiștii locali. Totuși, polițiștii locali au spus că de fapt ei sunt victime. Aceștia au precizat că Roșca s-ar fi apucat de dat cu picioarele în autospeciala de poliție, iar din această cauză ar fi vrut să-l imobilizeze. Din declarațiile inițiale ale polițiștilor, se înțelege că Roșca l-ar fi agresat pe un agent, iar mai apoi cel de al doilea a intervenit să-și apere colegul. Există dubii. Din înregistrarea video apărută în mediul online imediat după ce magistrații admiseseră deja arestarea lui Roșca pentru 30 de zile, se pare că lucrurile nu au stat chiar așa.

Astfel, vizualizând filmarea, Roșca apare stând nemișcat în spatele autoutilitarei, moment în care aproape simultan cei doi polițiști se angajează în asaltarea lui. Trebuie de asemenea precizat că nu se observă momentul în care Roșca lovește mașina de poliție. A lovit-o sau nu?  În încercarea lor de a-l imobiliza, unul dintre polițiști s-a lovit la arcadă, iar cel de-al doilea s-a ales cu uniforma ruptă.

Un „legionar” a acceptat să fie bătut de polițiștii locali, sub privirile încremenite ale fiului său de 10 ani

Ce s-a întâmplat din acel moment pare mai mult un scenariu de film. Roșca a fost încătușat și dus la audieri. Pe repede înainte acesta a fost reținut, polițiștii locali și-au scos certificate medico-legale noaptea și în scurt timp s-a creionat profilul infractorului „deosebit de periculos” Roșca.

Reporterii BZI au vrut să afle cine este acest „infractor” care a fost bătut de polițiștii locali, iar mai apoi a fost arestat. Ei bine, Adrian Roșca este un ieșean care deși nu are o vârstă înaintată a trecut prin multe și a fost de-a lungul anilor în situații de criză, situații de care majoritatea dintre ieșeni nu au auzit decât în filme. Roșca a fost militar în Legiunea Străină unde a efectuat misiuni de menținere a păcii pentru UN, iar la revenirea în țară s-a angajat prin concurs ca asistent medical la spitalul de Neurochirurgie din Iași, în blocul operator. Este un om extrem de bine pregătit atât fizic cât și psihic. Este de asemenea cunoscută pregătirea sportivă a „legionarilor”.

Roșca, omul potrivit în această poveste?

Astfel, cei doi polițiști de la locală sunt niște eroi și niște buni luptători dacă au reușit să „calce pe cap” un militar profesionist. Așa ar spune poate unii, dar care este adevărul? Se poate deduce cu destul de multă ușurință faptul că Roșca avea capacitatea de a nu se lăsa imobilizat si lovit de cei doi polițiști de la locală chiar sub ochii fiului său, dar totuși pe prima filmare apărută in spațiul public se vede cum acesta nu ripostează la lovituri, ci doar încearcă să-și acopere capul cu palmele.

A acceptat să fie izbit la pământ, dat cu capul de bordură și lovit cu pumnii, pentru ca într-un final să fie arestat pentru ultraj. De ce s-a întâmplat asta? Probabil anchetatorii au vrut să-l dea pe Roșca un exemplu, să arate cetățenilor ce pot păți dacă se pun cu organul legii. Totuși, este Roșca omul potrivit în această poveste? S-ar părea că nu. Infractorul Roșca a salvat viața unei tinere cu probleme cardiace, a acordat primul ajutor unui epileptic, iar recent a plecat din apartamentul său și a dormit la prieteni pentru ca în locul lui să se mute o familie de refugiați ucraineni cu copii mici. Contează asta? Probabil că nu atâta vreme cât a fost tratat ca unul dintre cei mai periculoși infractori ai Iașului.

Luptător sau înger păzitor?

Una dintre cele mai emoționante povești, care îl are în prim-plan pe „infractorul periculos” Roșca, este legată de viața unei tinere pe care a salvat-o. Se întâmpla acum doi ani. Era vară, iar un grup de adolescenți petreceau la un club în Iași, în aer liber. La un moment dat, una dintre fetele din grup a căzut, inconștientă. Prietenii acesteia au crezut că a leșinat poate din cauza alcoolului. Roșca era în zonă. S-a aplecat asupra fetei și și-a dat seama că este vorba despre limita dintre viață și moarte.

În timp ce sute de oameni s-au adunat în jurul fetei ca la circ și care mai de care venea cu idei despre ce ar trebui sau ce nu ar trebui făcut, Adrian Roșca s-a deconectat parcă de realitate și tot ce vedea în fața ochilor era fata care trebuia cu orice preț să trăiască. Și-a dat seama că fata a făcut stop cardio-respirator. Roșca a inițiat manevrele de resuscitare. Fiecare secundă conta. Între timp, martorii au sunat la 112. Roșca i-a făcut fetei manevre de resuscitare timp de 30 de minute, pana la sosirea ambulanței. Medicii de pe ambulanța au continuat resuscitarea la fața locului, folosind un defibrilator, până au reușit să o aducă în simțiri și au putut să o transporte la Spitalul de Urgențe. Într-un final aceasta a ajuns la spital, unde a fost stabilizată și tratată de medici. Medicii care au tratat-o i-au spus că a avut un înger păzitor alături, în seara ce părea să fie ultima pentru ea pe pământ.

Fata nu consumase alcool, ci suferea de o malformație cardiacă și suferise un infarct. Fără „infractorul” Roșca, viața fetei s-ar fi sfârșit. Rămâne de văzut la ce concluzie se va ajunge în acest caz și cine va avea dreptate. Cert este că polițiștii locali au o versiune diferită a poveștii față de versiunea lui Adrian Roșca.
Comentarii
 • E ffffsimplu….omul este nevinovat….slugile statului…bune de nimic…imediat te ameninta…indiferent de c’è spui….ei vor sa aiba dreptate…si cum procurorii in romania…sunt calaii societatii…baga pe Toti la parnaie…farà logica,farà nimic….e o dictatura in romania…farà precedent….speram sa se nasca si pe la noi un toto rina….sa faca un pic de dreptate….

 • Gata,l-ați făcut victima,ce sa mai vorbim,au sărit aia de la locală deodată sa-l bată pe săracul om care aștepta liniștit sa fie sanctionat. Stiți si cât de pregătit psihic este ,ce sa mai spunem,a salvat vieți omenești, pâinea lui Dumnezeu și nenorocirii ăștia de la locala erau sa mi-l nenoroceasca.Sunteti penibili.

 • Dacă ați da dovadă de corectitudine, ști scrie clar cine îl apără și cum ați reușit să scrieți povestea aceasta emoționantă în favoarea inculpatului.

 • Adevaratii infractori in Romania sunt functionarii publici corupti,care daca nu dici Ca ei ,nu faci Ca ei,doar pentru Ca vor o spaga,etc…chiama Toti politia si cum Toti si de aici sunt tot functionarii statului…rapid intervine un procuror dobitoc si cu o usurinta iesita din comun te baga la puscarie….din scenariul asta marsav..lipsesc mascatii..sa urle si aia culcat,etc….trezitiva dragi romani si nu va mai lasati calcati in picioare….legile sunt facute doar pentru ei…deci avem dreptul de a le incalca si trebuie sa ne facem singuri dreptate..

 • …nu trebuie generalizată problema …sunt și băieți valabili care gandesc ok și iși fac treaba exemplar …

 • Mâncați c…t cu cifaronul , omul este cunoscut în societate că o persoană foarte AGRESIVA SI VIOLENTA , își face mersurilor in zona unde a avut loc evenimentul este cunoscut pe la mai toate chioșcurile din zona . Înainte de a se angaja la neuro a lucrat la o firma de paza a avut postul in zona piata INDEPENDENTEI iar din cauză că avea un comportament AGRESIV SI VIOLENT a fost dat afara de la firma de paza INGERUL CU MANUTE MAGICE . Asa că mâncați C…T cu cifaronul . PRESA MINCINOASA .

 • îl cunosc personal pe Roșca Adrian …a lucrat în legiune …dar din cauza unor probleme psihice a fost pus pe liber …

 • Articol de rahat! Se vede ft clar cum îl lovește pe al doi.lea polițiști!
  Creca îl arestau degeaba…fara probe…numai articole de rahat….saptama trecut ați prezentat îl alt articol bomba…3 curve din tibanesti și.au deschis singurul salon de înfrumusețare din tibanesti….

 • In prima filmare se vede destul de clar cum ia dat o dreapta in bot politistului !, acum ce o fi fost acolo cine stie ?

 • Bietii gardieni publici, burtosi si ochelaristi ! Tartorii care ne apara de tigarile de contrabanda la piata Nicolina ! Eroii care pazesc gheretele de pe Stefan cel Mare ca sa nu fie sparte. Competentii in ale circulatiei rutiere !
  Dar nu-i nimic. Amaratul asta va sta cele 39 de zile la racoare, insa zau ca nu as vrea sa fiu in pielea celor 2 gardieni pe viitor. Adrian e legionar. Cei 2 tocmai si-au facut un prieten. Pe viata.

 • Presă ieftină ,făcută de oameni ieftini care iși vând libera exprimare audienței locale pentru :bucăți de caș, ouă,o ieșire în oraș,100 euro doritorilor aflați la „înghesuială” , ori a aparținătorilor acestora , ori a avocaților acestora , ce urmăresc să-și spele rușinea față de public și să pozeze în îngerași toți smardoii,interlopii burtoși cu diamante roz,cur.ve răpănoase, țeparii .
  Deci , cititorule , daca vreodată „dai somn” unui polițist să lăși vorbă nevestei , avocatului ca atunci când îi contactează jurnalistul pentru punctul de vedere să știe de fapt ce urmărește prin interviu ,și anume: burta flămândă a ziastul „orăcăie” mai puternic decât conștiința deontologică.

 • Dementul asta în urmă cu vreo zece ani a bătut o studentă la medicină în Spitalul de Urgență când era în Copou. Întrebați pe medicul Ciuhodaru că el a sesizat Poliția. Dosarul a fost la Secția 2.

 • Articol de rahat! Se vede ft clar cum îl lovește pe al doi.lea polițiști!
  Creca îl arestau degeaba…fara probe…numai articole de rahat….saptama trecut ați prezentat îl alt articol bomba…3 curve din tibanesti și.au deschis singurul salon de înfrumusețare din tibanesti….

 • si ciorile cine le bate? tara de cacat gaborii nu exista decat sa puna bete in roate oamenilor nepotriviti intotdeauna in timp ce ciorile sunt peste tot, fac ce vor ei si nu le face nimeni nimic, ca daca le face cineva ceva e rasist i se face dosar de lovire si cine mai stie ce. daca sunteti politisti rezolvati problema ciorilor ca stati si voi in orasul asta care parca e din Nigeria cateodata…

 • aceste jeguri de la comunitara nu sunt politisti, sunt niste imputiti care s-au vazut cu putere pe mana, de ce nu fac locuri de parcare in zona?> platim atatea taxe, atatea scursuri ca sa fim slugi

 • O fi o persoana care se enervează repede și face crize de furie,in restul timpului poate sa fie un om aparent normal.Nu contează profesia.Se agresează și parlamentarii și senatorii între ei,persoane de la care am avea pretenții.Daca s-a dovedit a fi ultraj,un judecător a dispus arestarea.
  Problema care se pune este că atunci când un cetățean de rând este agresat,amenințat trec ani de zile până se da o soluție într-un dosar.De ce dubla măsură?Nu tot niste polițiști și niste procurori cercetează?Întreb și eu pentru un prieten…

 • PENTRU AVOCAT: Stim ca esti avocata militarului, Simona BADALUTA, si doresti putina reclama. Esti un avocat slab ca si pregatire ca tu in rest ai 148 kg si esti o mahalagioaica. Abia de poti face bani lunar de tampoane…

 • Bai, cand face si Politia treabă, sariti cu gura pe ei că i-a dat, că nu ştiu ce…
  Ar trebui implementat sistemul riguros din Occident: refuzi sa colaborezi cu poliţia fie te aresteaza , fie taser sau chiar un glonţişor în mecla ta de cocalar nesimţit.
  Voi chiar vreti sa va manance tiganii …

 • adevarat sau nu acest articol…parerea mea este politia locala trebuie DESFIINTATA!!!!!! astia exista degeaba. in primul rand toti nepregatiti pentru a avea atatea drepturi, inclusiv taranu asta de Zannfirescu.

 • Are importanță cine este avocata militarului și cate kg. are? Nu cumva este cineva frustrat care a pierdut un(niste) procese în care apărătorul părții adverse a fost d-na avocat? D-na chiar are multe procese câștigate,este o profesionista,comparativ cu alți avocați care pierd procese pe spete simple și sunt și f.scumpi…Si invidioși pe deasupra…

 • Hai frustrații,dati-i drumu’ la jigniri! Va recomand sa luați un calmant sau sa vă faceți Hara-Kiri! Sunteți sau ați fost purtători de epoleți? Nu se vede, după limbajul suburban! Atâta puteți!

 • Pentru toata situatia creata , singurul vinovat este Zanfirescu ! Daca ar fi existat combustibil pentru masinile institutiei , s-ar fi prezentat mai multe masini acolo unde legionarul facea scandal si s-a opus incatusarii ! Dar cu ce sa vina colegii ? Cu caiii lui Chirica ?? Pe Galeata , i-l inteleg … a „luat-o in fanfara ” , si i-a scapat vreo cateva legionarului ( si eu faceam la fel ) iar ghinionul lui a fost ca cineva a filmat ! Daca erau mai multi militieni , i-l luau pe sus pe expiratul ala…si-i faceau ” de comando ” departe de ochii lumii ! Asa ca Zanfirescule baga la cap ! Tu esti principalul vinovat ! Cara-te acasa ! Ca oricum, mai devreme sau mai tarziu vei zbura ! N _ a mostenit nimeni functia de Director !

 • Dar când Politia ajuta chiar ei pe bătăuși sa n-ajunga la pârnaie,cum e? Bine-nteles,că nu degeaba! In astfel de cazuri victima nu mai contează?Empatizeaza cu agresorul,nu cu victima! Al naibii corectitudine din partea organelor! Legea sa fie aplicată pentru toată lumea la fel,de ce nu se poate?

 • Cum e șeful la Poliția locală așa sunt și angajații . Toți Ieșenii au avut probleme cu poliția locală(tupeu , nesimțire , stat pe telefon , cum apar probleme mai mari imediat muta treaba la Poliția romană și lista e lunga ) ; doar pe neamurile lor le lasă in pace , acuș ies la pensie și au școala făcută la fără clanța la 40ani.

 • Băieții ar trebui să-și ceară scuze acestui luptător care are capacitatea de a nu se lăsa imobilizat. De unde erau să știe oamenii că Roșca e ninja. Nu scria nimic pe tricoul lui, decât παπαγάλος. 🦜

 • Bine ca la politia nationala , totul e bazat pe ” profesionalism ” : spagi cat cuprinde , furturi , crime , violuri , bisnitari , evazionisti , soferi din randul politistilor care omoara copii pe trecerea de pietoni si tot ce doresti ! Dar , sunt „meseriasi ” iar cei de la locala sunt ciumeti ! Macar, TACETI ! Eu sa fiu in locul celor de la nationala as tacea ! Mai uitati-va in jurul vostru ! Vedeti-va barnele din ochii vostri , si lasati-i pe cei de la locala ….ca pana una alta , ca vreti ca nu vreti , pe ei i-i vad in strada !

 • Dar cu „profesionistii ” aia care au fost la curve si nu le-a platit ?? Cum a ramas ? Cu spagarii pizzari din lotul rutiera ….ati uitat ? Cu spagile de mii de euro de la examenele auto…..nu va amintiti nimic…..Si daca mai vreti , va mai spun …….dar o las asa !

 • Pe vremea lui ceasca ,acesti paraziti recte pol loc se numea PCC adica paza contractuoala civila ,aveau uniforme maro ,si aveau pusti de forma zb. Toti cetatenii ii numeau militeni tavaliti prin kkt.Acum ce sa zic acesti politisti locali sunt exact la fel adica,politisti tavaliti prin kkt .Si subofiterul Zamf sa nu se faca de ras si sa stea cuminte la pensie ,ca se face si el de kkt.Cu toate ca eu sincer il respect.

 • Pe timpul lui Ceasca , acesti politisti nationali se numeau militieni , si Militia era organ de represiune impreuna cu securitatea ! Pot spune cu tarie ca erau plini de kakat…si de incultura majora ….lucru stiut de toata lumea ! Ce nu facea un militian ??? Cate clase avea un militian ??? Asa ca ” Gogule ” las-o moarta …. !

 • Zamfirescu (lipitoare) … = un mare excroc din structura M. A. I.

  În situația de față o lipitoare ne prezintă can can ul (minciunile) Poliției Locale …

 • Asta care spui că ești Drumea. Să o iei la geană. Nu ai curaj să spui cine ești. Măcar Drumea știa că este Zanfirescu cu N nu cu M.

 • IN Marea Britanie pentru atacul a supra unui politist se ia intre 6 luni si 6 ani puscarie depinde de judecator PLUS munca in folosul Comunitatii Obligatoriu, ce tot vorbim…
  Acest individ are probleme serioase de comportament. MA 8ntreb cum a intrat ca si asistent medical la Neuro?…….

 • Comentarii de prisos. Rosca a lovit polițistul cu pumnul in arcada și apoi al doilea pumn in nas. Apoi a încercat sa fuga după autoturism pe trotuar. S a acționat pentru imobilizarea sa . Filmulețul arata clar ca Rosca nu s a prea lăsat imobilizat continuând actul de violenta intru cit a fost rupta vesta reflectorizanta a celuilalt agent și acesta fiind lovit in zona gurii.Ulterior a fost încătușat. Mai departe lăsați organele de cercetare sa și facă treaba. Presa e presa vor articole pentru ,,audienta’ dar audiență nu e și adevăr sau imparțialitate.

 • In aceasta institutie de politie locala,
  sunt probleme grave la serviciile SMRU si Contabilitate.Salarii intaziate,vouchere intarziate,politisti locali umiliti si badjocoriti ….Conducera institutiei sa informeze si pe dl.Primar si alte servicii de contol .Pol.Loc bagati in comii de disciplina pe nedrept si multe altelee.

 • „un polițist local s-a lovit la arcadă” asta este monumentală 🤣s-a lovit in pumnul lui Roșca 🤣Numai citind așa ceva nu mai are rost să parcurgi mai departe textul🤣Jurnaliști de căcat 🤣putea sa îl omoare și pe Putin🤣cu faptele lui eroice. Atunci când greșești faci bulău🤣

 • Se vede pe film cum Rosca asta da primul cu pumnul si pe urma cei doi gabori sar pe el.Nu-i frumos sa fim mintiti de la ochi.Rusinica.A doua la mana e cum un individ cu probleme psihice a fost angajat ca asistent medical..Ce asteapta conducerea spitalului? Sa inceapa sa bata colegii? Bolnavii? E evident ca tipul e o bomba cu ceas care sta sa explodeze.Nu imi pot imagina decat ca a fost angajat pe ,,sfantul,,plic sau are neamuri sau pile care l-au ajutat sa intre.Daca familia vreunui bolnav da in judecata spitalul ca au pus un bolnav psihic sa aiba grija de el ,apoi o sa intre in cacao de la director ,asistenta sefa de etaj ,comisia medicala si cine i-a dat ok-ul de angajare.Dar na..Traiasca spaga.

 • Plicurile cu 5.000 euro de euro ,costul unui post la Ambulanța Neamț nu va spune nimic?Așa se fac angajările prin sistemul sanitar.Chiar 6.000 de coco plusase o asistenta șefă.Au fost prinși de DNA.Spaga era de la 8 persoane care au fost angajați în pandemie,fara concurs,pe perioada determinata.Urmau niste examene sa rămână pe post,hop,scoateți banii dacă vreți să rămâneți! Acolo cineva a ciripit și-au fost prinși,dar sistemul funcționează bine merci in continuare in atâtea alte părți!Asta-i Romania reală,cea coruptă,mai ales când vine vorba de locuri de munca de la buget! Contează ce știi și cum stai cu psihicul?Banul vorbește! Meritocrația?A dispărut de mult…De asta fug multi în alte țări și rămân pe-acolo!

 • … Pentru toata aceasta poveste …vinovat este Zanfirescu …aceasta nulitate din Botosani , care abuzand de functia sa …trimite politia locala acolo unde lucreaza Doina Zanfirescu …la pasapoarte – b.dul primaverii …

 • Institutiile statului kakate peste tot in oras sant fara parcari,oamenii care au treaba pe la ele parcheaza pe unde apuca degeaba se bat oamenii intre ei Chichirica face bani si le rde-n nas!Acum stim cu totii ca incompetenti sant si in politia nat.si-n jandarmerie nu mai vorbim,insa nici nu ne putem face dreptate ca-n padure.Intro tara civilizata aceste probele sant minore noi inca traim in epoca de piatra!

Adauga un comentariu