Stiri si curiozitati

Cine este Marian Basa, pictorul fara maini care a participat la Chefi la cutite, in sezonul 6

Publicat: 22 nov. 2018
3

Marian Basa a fost protagonistul unui moment emotionant in cadrul show-ului de gatit „Chefi la cutite”, de la Antena 1. Tanarul s-a nascut cu un handicap grav la membrele superioare, pe care nu le poate folosi, insa nu s-a descurajat si a incercat sa-si faca visul posibil. La 11 ani, fara sa se foloseasca de maini, a inceput sa picteze cu… picioarele.

A absolvit Liceul de Arte si chiar a participat la faza pe judet a Olimpiadei Nationale de Arta pe tara: ”Am inteles ca asta este viata mea, am una singura si trebuie sa o fac fericita. Niciodata nu am stiut cum este mai usor, ca sa stiu ce inseamna acum ca e greu. Dupa ce am invatat sa desenez si am vazut ce iese din … picioarele mele, am tras cu dintii sa fiu din ce in ce mai bun. Am inteles ca Dumnezeu mi-a dat un dar minunat si am vrut sa studiez din ce in ce mai mult”, spune Marian Basa, citat de a1.ro.

Marian Basa, pictorul fara maini de la Chefi la cutite

Acesta a mai spart o limita atunci cand a ales sa-si urmeze o alta pasiune pe care o avea pe langa pictura, gastronomia. Asa a ajuns la Chefi la cutite, de la Antena 1, unde i-a incantat pe jurati. ”In bucatarie ma simt ca si cum as picta, ma joc cu texturi si culori. Este un sentiment de creatie si de a deveni mandru prin produsul pe care il prezinti.”

Maran Basa a gatit fara maini la Chefi la cutite si le-a facut celor trei jurati un preparat dificil, peste in crusta de nuca si condimente, cu caviar de lime, iar Scarlatescu a ramas fara cuvinte atunci cand a vazut cine le-a pregatit o asemenea mancare.

Adauga un comentariu