Arte vizuale

Cine este sculptorul Mircea Dăneasa. Artistul este senator AUR de Suceava

Publicat: 09 dec. 2020
Sculptorul Mircea Dăneasa, senator AURCine este sculptorul Mircea Dăneasa, artistul care a devenit senator AUR de Suceava.
Cine este sculptorul Mircea Dăneasa, artistul care a devenit senator AUR de Suceava.

Cine este sculptorul Mircea Dăneasa, artistul care a devenit senator AUR de Suceava. Partidul din care a face parte a devenit marea surpriză a alegerilor parlamentare ce a au avut loc pe 6 decembrie. Sculptorul și pictorul a declarat că internauții nu au fost prea încântați când au auzit că va candida.

La Camera Deputaţilor, AUR Suceava a obţinut 14,45%, iar la Senat 14,72%. Astfel, AUR trimite în Parlament doi deputaţi şi un senator.

Cine este sculptorul Mircea Dăneasa, senator AUR de Suceava

Este vorba despre candidaţii pentru Camera Deputaţilor Florin Puşcasu şi Gheorghe Acatrinei, ambii antreprenori. De asemenea, AUR Suceava îl trimite în Senat pe Mircea Dăneasă, pictor și sculptor român, care este totodată și printre printre primii practicanți de yoga din România fiind elevul lui Mario Vasilescu. Artistul a declarat pentru postul tv Intermedia Suceava că prietenii „între ghilimele” de pe Facebook au fost dezamăgiţi că a ajuns senator, potrivit adevărul.ro.

Sculptorul Mircea Dăneasa este născut în Hobița-Pui, județul Hunedoara.

Monumentul „Bucovina Înaripată”, motivul pentru care a candidat

„Ăsta este sculptor, pictor, mâzgâleşte. O fi el talentat, dar exerciţiul neuronilor presupune alte facultăţi. Vreau să le spun acelor prieteni că am terminat clasa a VIII-a cu 10. Am terminat Liceul de Arte Plastice din Deva cu examenul de Bacalaureat cu 9,5. Am terminat Institutul de Arte Plastice din Bucureşti „Nicolae Grigorescu” cu diplomă de merit”, a mărturisit Mircea Dăneasa.

Pictorul și sculptorul menționează că motivul pentru care  i s-a propus să candideze la Senat din partea AUR este acela că el este autorul monumentului „Bucovina Înaripată”, amplasat în Piaţa Drapelului din Suceava

Sculptorul Mircea Dăneasa, artistul care a devenit senator AUR de Suceava a studiat  la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti pe care l-a absolvit în 1978. După ce a urmat trei ani de specializarea în sculptură și-a făcut debutul în anul 1975.

A primit premiul al III-lea la Concursul naţional „Voroneţiana” în anii 1984, 1988 şi 1995 și a luat medalia de aur la Rovenna Italia.

George Simion, liderul AUR, vrea suspendarea lui Klaus Iohannis

Liderul AUR, George Simion consideră că președintele Klaus Iohannis trebuie suspendat din simplul motiv că și-ar fi încălcat atribuţiile impuse de Constituţia României. În declaraţia făcuta de liderul AUR se explică şi faptul că partidul pe care îl conduce nu este un partid anti-european sau un partid anti-american. Simion are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultra care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

”Noi nu suntem anti-europeni și nici anti-americani. Noi avem o viziune proprie, o viziune a Europei națiunilor. Am luat un scor atât de mare pentru că toate aceste partide stau drepți în fața lui Klaus Iohannis. Ei așa cred că e un stat de drept. Poate avea dreptate Liviu Dragnea când spune că serviciile și-au trimis oameni în toate partide. Într-o săptămână vom afla. Iohannis numește, din nou, guvernul lui, după ce a pierdut alegerile, a mințit că avem vaccinul, că vin miliardele de euro? Ne-au acuzat că suntem populiști, dar Iohannis nu e populist?”

Adauga un comentariu