News Flash:

Cine este si ce CV are Robert Cazanciuc, propus ca ministru al Justitiei

11 Aprilie 2013
6323 Vizualizari | 1 Comentarii
Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc si-a inceput cariera profesionala in anul 1995, in urma absolvirii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti. Pana in anul 1998 a fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria SAI, responsabil cu supravegherea urmaririi penale. A absolvit in 1996 si Institutul National al Magistraturii.

Din 1998 Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie unde a lucrat timp de doi ani ca procuror in cadrul Biroului pentru relatia cu mass-media. In aceasta calitate a contribuit la constituirea primului birou de relatii cu presa - ca structura distincta - in cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie. Din 2000 pana in 2001 a fost purtator de cuvant al aceluiasi Parchet, elaborand in aceasta perioada primul ghid de relatii cu presa al Ministerului Public din Romania.

In perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al Primului Ministru al Romaniei. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativa cu OLAF.

In 2004 a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe si Ajustare Structurala, calitate in care a elaborat si sustinut, in relatia cu institutiile Uniunii Europene, planurile de actiune care au vizat implementarea angajamentelor asumate de Romania. Departamentul a urmarit si verificat modul de implementare a programelor finantate de catre Banca Mondiala.

In anul 2005 Robert Cazanciuc a fost director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor. Apoi, pana in 2008, a fost procuror sef al Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 2009 Robert Cazanciuc a absolvit si Masterul de Securitate judiciara al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. De asemenea, a beneficiat de cateva cursuri de formare si vizite de studiu in Franta, Germania si Statele Unite ale Americii.

Printre experientele sale profesionale se numara: organizarea "Conferintei procurorilor generali europeni" (Bucuresti, Palatul Parlamentului, mai 2001), coordonarea conferintei "Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene - Informare si comunicare - Forme de prevenire a fraudei" (octombrie 2003), coordonarea grupului de lucru ce a elaborat impreuna cu Asociatia romana de comunicatii audio-vizuale, Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent, "Proiectul legii privind asigurarea transparentei in acordarea fondurilor de publicitate" (octombrie 2004), coordonarea echipei de organizare a conferintei internationale "Specificul reformei penitenciare in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana", PHARE 2003 (Bucuresti, Palatul Parlamentului, mai 2005), membru al echipei de lucru pentru elaborarea si implementarea proiectului "Strategia de comunicare si relatii publice a sistemului judiciar" (februarie 2007), coordonarea Comitetului de organizare al celui de-al treilea Summit Mondial al Procurorilor Generali (februarie 2008 - martie 2009).

Robert Cazanciuc a predat Comunicare si relatii publice la Scoala Nationala de Grefieri si la Institutul National al Magistraturii din 2007 pana in 2009. In 2007 a fost responsabil pentru formarea purtatorilor de cuvant magistrati in relatiile cu mass-media, sustinand 12 seminarii cu participarea unui numar de 250 magistrati.

Este autor al lucrarilor "Republicarea actelor normative concomitent cu actul de modificare sau completare" - Revista de Drept Public nr. 2/2005 si "Colecta Publica" - Revista Pro Lege nr. 3/2005 si coautor al lucrarilor "General si particular in formarea purtatorului de cuvant magistrat", Editura Hamangiu, 2007, "Relatii publice si comunicare – Ghid practic pentru grefieri" - Scoala Nationala de grefieri, 2008.

Apreciaza arta fotografica si cea traditionala. S-a nascut la 26 noiembrie 1971 la Ploiesti, judetul Prahova, este casatorit si are doi copii. Vorbeste fluent limba engleza.

Potrivit ultimei declaratii de avere, Cazanciuc are doua terenuri in Chitila si Prahova, un apartament in Bucuresti, o casa in Chitila si doua autoturisme. In 2011 a inacsat un salariu de 210.637 de lei de la Ministerul Afacerilor Externe. Sotia sa, angajat al Tarom a castigat in 2011, 67.000 de lei. Familia are un credit la banca de 108.000 de euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

robert cazanciuc cariera profesionala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Bunicu'  | #343977
"In perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al Primului Ministru al Romaniei."
Prim Ministru fiind la vremea aceea Adrian Nastase... Asta spune cam totul !
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3169 (s) | 22 queries | Mysql time :0.198691 (s)