National

Cine este spionul SRI, infiltrat in redactia Jurnalului National?

Publicat: 15 aug. 2012
Activitatile redactionale ale Jurnalului National au fost supravegheate cu ajutorul unor agenti SRI infiltrati in randul jurnalistilor, arata Razvan Dumitrescu in cadrul emisiunii „Subiectiv” de la Antena 3. Un document clasificat „strict secret”, intocmit in 23.01.2006 de un anumit colonel Jderu Gheorghe din unitatea „C”, prezinta o actiune de culegere de informatii despre sursele de documentare ale redactorilor care realizeaza articole „sensibile„, potrivit ghimpele.ro.
„Pentru noi nu este o surpriza. Erau foarte multe dovezi indirecte ca redactia este supravegheata”, a declarat Dan Constantin, redactor-sef la Jurnalul National, in cadrul unei interventii telefonice la Antena 3.
Potrivit lui Dan Constantin, persoana suspectata ca ar fi raportat SRI-ului detalii din „bucataria editoriala” a publicatiei este inca angajata.
Constantin a refuzat insa sa dezvaluie identitatea persoanei pe care o suspecteaza de politie politica in presa, adaugand ca asteapta o demisie de onoare: „Cerem acestei cartite sa prezinte o ultima nota si o demisie de onoare”.
Din simpla comparatie a notelor publicate de Jurnalul National aici, pare insa evident faptul ca spionul SRI este Valentin Zaschievici, redactor-sef al publicatiei, practic omologul lui Victor Ciutacu in redactie.
Ziuanews.ro scrie ca numele lui Valentin Zaschievici a fost confirmat chiar de catre unul dintre colegii de birou ai redactorului sef, Valentin Zaschievici. Potrivit documentelor prezentate in emisiunea Subiectiv de la Antena 3, SRI a dat nume de cod informatorului din Jurnalul National: „Teodorescu Sofia”. Faptul ca Valentin Zaschievici este turnatorul din redactia Jurnalul National, cu nume conspirativ Teodorescu Sofia, reiese chiar din notele informative ale SRI. Într-unul dintre rapoartele SRI, din 19 ianuarie 2006, Zaschievici este prezentat ca fiind seful direct al lui Razvan Belciuganu, tinta SRI si autorul articolul catalogat compromitator de catre Serviciul Roman de Informatii. În aceeasi nota, despre omul sub acoperire – Zaschievici, se mentioneaza ca nu a luat parte la decizia de publicare a articolului, dorindu-se astfel ca asupra lui sa nu planeze nicio suspiciune. Într-o alta nota, seful direct al lui Razvan Belciuganu este indicat ca fiind Teodorescu Sofia. Adica Valentin Zaschievici. „Nu vreau sa fac comentarii pe marginea acestui subiect. Spun doar ca ar face bine SRI-ul sa isi vanture oamenii de prin redactia noastra. Sa ii mai plimbe si prin alte redactii. Oricum ii cam stim”.


loading...

Adauga un comentariu