Magazin

Cine isi revine mai repede dupa o noapte de betie: barbatul sau femeia?

Publicat: 17 feb. 2011
1

Femeile isi revin mai greu dupa o petrecere bine garnisita cu alcool, in comparatie cu barbatii. Iar explicatia este aceea ca in general somnul femeilor este mai putin adanc, ele trezindu-se mai frecvent si pentru mai mult timp pe parcursul noptii.

In cadrul unui studiu realizat in SUA, au fost monitorizati 93 de adulti, 59 de femei si 34 de barbati – dintre care 29 cu cazuri de alcoolism in familie – care consumasera atat bauturi alcoolice, cat si non-alcoolice, in intervalul orar 8.30 – 10 pm, pana la punctul intoxicarii.

Somnul voluntarilor a fost monitorizat, de asemenea, in intervalul orar 11 noaptea – 7 dimineata, observandu-se ca femeile care consumasera alcool au dormit mai putin decat barbatii, s-au trezit mai frecvent si au adormit apoi mai greu decat barbatii, conform Daily Mail.

Cu alte cuvinte, somnul lor a fost mai fragmentat si mai putin odihnitor. Si chetionarele legate de calitatea somnului si oboseala resimtita dimineata au oglindit toate acestea.

Aceste diferente au fost puse pe seama felului in care organismul metabolizeaza alcoolul, a explicat Todd Arnedt, profesor de psihiatrie si neurologie la Universitatea din Michigan, care a realizat studiul ce urmeaza sa fie publicat in jurnalul Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Adauga un comentariu