Cancan ultimă oră

Cine joacă rolul celebrei mâini din serialul „Wednesday”. Actorul român a fost lăudat de Tim Burton

Publicat: 29 nov. 2022
Cine joacă rolul celebrei mâini din serialul Wednesday. Actorul român a fost lăudat de Tim Burton
Cine joacă rolul celebrei mâini din serialul „Wednesday”. Actorul român a fost lăudat de Tim Burton

De aproape o săptămână, România este în centrul atenției, după ce a devenit populară într-un serial celebru care a apărut pe Netflix. Serialul care a făcut furori în toată lumea în ultimele zile a fost filmat integral în România, iar timp de opt luni, nume mari ale industriei cinematografice de la Hollywood și-au mutat reședința pe pământul românesc, în mai multe orașe.

Tim Burton este cel care a ales România pentru serialul „Wednesday” care face referire la Familia Addams, deoarece Wednesday era fiica lui Gomez și a Morticiei. Așa se face că mulți români au reușit să obțină un rol în serialul „Wednesday”, printre care George Burcea și Victor Dorobanțu.

Cine este Victor Dorobanțu, „mâna” din serialul „Wednesday”

Dacă George Burcea a apărut în câteva secvențe, Victor Dorobanțu a devenit extrem de cunoscut în ultima săptămână, doarece a devenit „Thing”, sau mâna care este prezentă în tot serialul, alături de Jenna Ortega care a fost Wednesday.

Actorul român este originar din Ploiești și s-a născut pe 5 martie 1997. La bază, Victor este un magician strălucit, carieră care l-a trimis direct în fața marelui regizor Tim Burton.

„Când a venit regizorul în România, sunt sigur că a căutat aproape toți magicienii de la noi din țară. Eu, la rândul meu, sunt tot magician. Au căutat un actor care să aibă dexteritatea și personalitatea mâinii. A fost o serie de castinguri în care ni se spunea să trecem prin mai multe emoții cu mâna: arată-mi cum arată mâna ta îndrăgostită”, a povestit Victor Dorobanțu în cadrul unei emisiuni TV.

Ce a spus Tim Burton despre prestația românului

După cum a declarat și Victor Dorobanțu, castingul pentru rolul lui Thing a fost la fel de interesant și minuțios ca a celorlalte personaje. Regizorul Tim Burton a vrut să se asigure că prestația celei mai faimoase mâini din lume se va face ca la carte. Pentru acest lucru, magicianul a reușit să exprime emoție cu mâna.

„Victor a fost distribuit ca actor, nu e doar o mână pentru mine. El e personaj complet. Are o structură și o expresivitate și o emoție a mâinii, o tipologie pe care o simți când o vezi chiar dacă nu o descrii în detaliu în cuvinte. E foarte expresiv, are o foarte bună mobilitate și coordonare a mâinii și a înțeles foarte bine ce înseamnă să faci actorie prin mâna ta”, a dezvăluit Tim Burton.

Un alt român care a trecut testul suprem al lui Tim Burton a fost George Burcea. Actorul a avut ocazia de a-l interpreta pe Lurch, majordomul familiei Addams. Burcea a intrat perfect în rol, motiv pentru care a și trecut de casting, și a jucat împreună cu Catherine Zeta-Jones.

Regizorul a ales România pentru crearea și filmarea celor opt episoade ale primului sezon al serialului. „Wednesday” a fost filmat în București, la Grădina Botanică, în palate istorice de pe Calea Victoriei, în gara din Sinaia, în Buftea și, în cel mai important loc, la Castelul Cantacuzino.
Adauga un comentariu