Secretele istoriei

Cine l-a determinat pe Erwin Rommel sa intre in armata

Publicat: 12 ian. 2015
3

Pe numele sau complet, Erwin Johannes Eugen era al treilea din cei cinci copii ai familiei Rommel, avand trei frati – Manfred, Karl, Gerhard – si o sora – Helene. In tinerete, tatal lui Rommel a fost locotentent de artilerie in armata, ceea ce l-a facut sa il impinga si pe fiul sau spre aceasta cariera. Erwin, insa, parea interesat sa devina inginer, manifestandu-si talentul inca de timpuriu, de la 14 ani, cand construieste, cu ajutorul unui prieten, un planor, ce putea sa fie utilizat pe distante mici.

Vezi si Moartea lui Rommel

Cu toate acestea, tatal sau il recomanda pe Erwin armatei din Württemberg, printr-o scrisoare unde noteaza ca, fiul sau este „econom, de incredere si un gimnast bun”. Initial, atat departamentul de artilerie, cat si cel al inginerilor din armata ii resping aplicatia, insa la 10 Martie 1912, Regimentul de Infanterie Numarul 124 din Württemberg, il cheama pentru un examen medical. Desi s-a descoperit ca suferea de hernie, a fost acceptat, iar la 19 Iulie 1910, se alatura regimentului sau. Dupa catva timp este trimis la Scoala Regala de Ofiteri din Danzig, pe care o termina in Noiembrie 1911.

Vezi si Cum si-a petrecut Manfred Rommel ultimele clipe ale vietii

Comandantul scolii scrie despre Erwin Rommel ca are „un caracter puternic,  cu o imensa vointa si entuziasm… Ordonat, punctual, constiincios si prietenos. Foarte bine inzestrat mental, cu un simt strict al datoriei”, Rommel este, asadar, „un soldat valoros”. Insa, la calarit, gimnastica sau utilizarea sabiei era doar adecvat.  Ca urmare a acestei caracterizari, in 1912, la 21 de ani, Erwin devine locotenent.
Adauga un comentariu