Titlurile zilei

Cine l-a găsit spânzurat pe părintele Liviu Crauciuc în casa sa din Galata?

Publicat: 14 dec. 2020
Zeci de oameni au participat ieri la înmormântarea preotului Liviu Crauciuc
Slujba de înmormântare a preotului Liviu Crauciuc de la Coarnele Caprei

Ieri, preotul paroh din Coarnele Caprei a fost condus pe ultimul drum. O mână de oameni din familie și câțiva enoriași au mers la Cimitirul „Sfântul Vasile” să-și ia rămas bun de la preot.

Ieri, preotul paroh de la Coarnele Caprei a fost condus pe ultimul drum. În jurul prânzului, o mână de oameni din familie și câțiva enoriași veniți de la Coarnele Caprei au participat la înmormântarea care a avut loc la Cimitirul „Sfântul Vasile” din Iași. Toți cei care au participat erau îndurerați și nimeni nu înțelege încă de ce a recurs părintele la un asemenea gest.

Cert este că, pe 10 decembrie, preotul Liviu Crauciuc s-a spânzurat. El a fost găsit de sora lui, care a sunat la 112 în jurul orei 20:20, însă se pare că l-a găsit pe preot spânzurat în podul casei cu un cablu electric în jurul orei 19:30. Când a fost găsit, avea semnele de deces instalate și nu s-a mai putut face nimic.

Soția preotului paroh a depus o cerere de divorț

Pe 13 august 2020, Raluca Crauciuc l-a dat în judecată pe preotul Liviu Crauciuc, cerând divorțul de acesta. Astfel, femeia le solicita magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să dispună desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului minor, acordarea unei pensii de întreținere și exercitarea autorității părintești. De altfel, Judecătoria Iași nu stabilise încă un prim termen al procesului de divorț, urmând să facă acest lucru. Mai apoi, judecătorii ar fi audiat toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Pe de altă parte, acum, magistrații vor închide dosarul de divorț, în contextul în care preotul pârât a decedat.

Scandal după scandal în familia preotului

Pe 31 iulie 2020, Raluca Crauciuc le-a cerut judecătorilor să dispună emiterea unui ordin de protecție pe numele preotului, dar și pe numele mamei lui.

„Instanța admite în parte cererea reclamantei în contradictoriu cu pârâții Liviu C.C. și Veronica C.C. Dispune emiterea unui ordin de protecție în ceea ce o privește pe pârâta Veronica C.C. pe o perioadă de 6 luni, cuprinzând următoarele măsuri: obligarea pârâtei la păstrarea unei distanțe minime de 5 metri față de reclamantă și de locuința acesteia, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta. Respinge ca nefondată cererea față de pârâtul Liviu C.C.”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași pe 5 august 2020.

Soția preotului le-a povestit judecătorilor că a ajuns la apogeul neînțelegerilor din familia ei, din perspectiva sa, între ea și preot nemaiputând fi o relație pozitivă.

„Sunt căsătorită cu pârâtul, pârâta fiind mama acestuia. Pe 28 iulie 2020, pe fondul unor certuri cu pârâtul, pârâta a venit în locuința mea – imobilele fiind învecinate – și a refuzat să părăsească locuința la cererea mea. Mai mult, pârâții au făcut scandal, exercitând violențe verbale și psihice asupra mea. Eu am fost nevoită să părăsesc domiciliul comun, ulterior apelând numărul de urgență 112”, a relatat femeia.

Instanța de judecată ar fi trebuit să facă liniște în familia Crauciuc

În cadrul ordinului de protecție, Raluca Crauciuc a spus că vrea reintegrarea ei în locuința familiei, limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune, obligarea preotului și a mamei lui la păstrarea unei distanțe minime față de ea și de locuința sa, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu ea.

Ulterior, femeia a revenit și a spus că nu mai insistă în evacuarea preotului, ci în menținerea unei distanțe minime de 5 metri față de locuința ei și să nu mai pătrundă în curtea sa. De asemenea, aceasta a renunțat la capetele de cerere privind reintegrarea ei în locuința familiei și limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune. La rândul lor, preotul și mama acestuia, care au fost citați în mod legal, nu au depus o întâmpinare la dosar. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de acum încolo în familia preotului.

Comentarii
 • De-un paregzamplu nu pot sa nu observ ca Bucurestii sunt numitor comun peste decade.
  Trebuia sa fi venit sotia, dadea bine la presa. Isi punea si ea niscai ochelari de soare, facea act de prezenta si pleca indarat la Bucale. Scutea si banii de coroana.
  Dupa cum stim, asa se face in lumea buna.

  Si ar mai fi un amanunt: daca defunctul avea masina rosie musai trebuia adusa, basca vreo poza surazatoare lipita pe vehicul, ca doar viata e frumoasa. Si merge cu bine mai departe. Stiu ele ce stiu.

 • De ce scrieți dacă nu aveți informațiile corespunzătoare !??
  Dar așa sunteți voi cei din presă…..furați un coment de pe facebook, apoi o poză și cu minciunile voastre….gata articolul !!!
  Rușine să vă fie !
  Nu sunteți în stare să scrieți o fărâmă de adevăr !
  Lăsați-l să se odihnească-n pace și familia să se roage în liniște pt. pierderea ce nu se poate explica-n cuvinte !
  Dumnezeu să-L ierte !
  :((, :((

 • De ce mai scrieți dacă sunteți dezinformați !??
  Dar așa faceți voi !
  Mai un coment de pe facebook, apoi o poză și cu minciunile voastre…gata articolul !
  Lăsați-l să se odihnească-n pace, iar familia să se poată ruga-n liniște !
  Dumnezeu să-L ierte !
  :(( , :((

 • De ce scrieți, dacă nu aveți informațiile corespunzatoare !??
  Nik, nici o informație de ieri … !?
  Că tot umblați cu microfoanele și telefonul printre morminte și enoriași care au fost destui. Nu cum scrieți voi !
  Dar așa sunteți, voi cei din presă … furați un coment de pe facebook, apoi o poză … și cu minciunile voastre … gata articolul !!!
  Să vă fie rușine !!!
  Nu sunteți în stare să scrieți o fărâmă de adevăr !
  Lăsați-l să se odihnească-n pace, iar familia să se poată ruga în liniște pentru sufletul dumnealui !
  Dumnezeu să-L ierte !!!
  :((, :((

 • Nu va este rușine Bziasi, am fost la înmormântare eu și soția Raluca cu fiul Stefan cel mare a fost la înmormântare nu a fost Anastasia ficat cea mica , rușine sa va fie spuneți exact ce va convine.

 • Dumnezeu sa-l ierte, numai Dumnezeu stie ce-i in sufletul unui om, preotii nu sunt sfinti, sunt oameni ca si noi supusi ispitelor satanei, cu slabiciuni, lupte, dureri, cine suntem noi sa judecam? Dumnezeu care-L va judeca pe parintele ne va judeca si pe noi toti, caci avem un singur judecator. Nimeni sa nu se creada mai bun decat un altul, cine se crede bun mai bine sa se roage la Dumnezeu sa-l fereasca de rau. Dumnezeu ne-a spus sa ne rugam unii pentru altii, nu sa-i luam locul si sa ne judecam unii pe altii. El spune JUDECATA ESTE A MEA ! Doamne iarta-ne caci din cauza ignorantei nu stim ce facem si ce vorbim, ai mila de noi toti caci vom raspunde in fata ta de fiecare cuvant iesit din gura noastra. Piere omenirea din cauza atator dezastre si nenorociri, dar la rautate nu renunta nimeni, n-am invatat nimic din probele prin care trecem. Omenirea si pamantul asta nu au nevoie de ura, rautate, batjocura, ci de iubire, bunatate si iertare.

 • Era o regula bisericeasca : cei spinzurati ny se inmormanteaza cu preot .Nu se aplica la toata lumea ? El a avut in jur de 10preoti .E corect?

 • Mihaela , barbosul s-a „aninat” de grinda cu o sfoara sfintita si din acest motiv a fost „varat” in „borta” pamantului dupe o slujba tinuta de alti zece behaitori .Daca sfoara cu pricina era de iuta , mormantarea avea sa fie oficiata doar de dascal si cateva maicute suave si inocente de biserica „Crucea de piatra”…

 • Părintele a respectat principiul impreuna pana ce moartea ne v-a desparti! Și iată ca dorința cucoanei preutese fu indeplinita.
  Și iată coana preoteasa este libera.
  Dumnezeu sa-l ierte pe păcătos și sa-l aibă sub protecție divina la loc cu lumina.

Adauga un comentariu