Magazin

Cine mai foloseste telefoanele publice si de ce le mai pastreaza Romtelecom?

Publicat: 30 apr. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine mai foloseste telefoanele publice si de ce le mai pastreaza Romtelecom
1
In era tehnologiei informationale si a noilor gadget-uri care nu contenesc sa apara pe piata telecomunicatiilor, cine se mai gandeste sa foloseasca un telefon public?
Cand avem nu unul, ci mai multe telefoane mobile, pentru fiecare retea in parte, cine mai foloseste telefonul public? Cine isi mai aminteste cand a sunat ultima data de la un telefon public?
Doar daca, prin reducere la absurd, au cedat bateriile tuturor telefoanelor mobile pe care le avem, daca s-au stricat sau am ramas fara credit si nu avem telefon fix, ne amintim ca in strada exista telefoane care sunt destinate oricui!
Dar poate nici macar atunci… Mai stim oare sa folosim cartele cu impulsuri? Mai stim de unde se cumpara, mai stim ca nu se mai gasesc doar la Posta Romana, ca odinioara, ci si la chioscurile de unde ne incarcam, de obicei, cartele SIM de mobil?
Telefoanele publice, care astazi par piese de muzeu ce amintesc de perioada comunista, din interiorul unor cabine vandalizate si insalubre, oare mai sunt functionale? Trecem pe langa ele in fiecare zi si totusi nu putem raspunde la aceasta intrebare.
Reprezentantii companiei Romtelecom au explicat intr-un interviu acordat Ziare.com ca numai in Bucuresti sunt functionale 1.900 de telefoane publice, iar la nivel national numarul telefoanelor publice care functioneaza este de 15.000.
„La acest moment, la nivel national ,exista aproximativ 15.000 telefoane publice si cabine telefonice. In prezent, in Bucuresti exista aproximativ 1.900 de telefoane publice”, au declarat pentru Ziare.com reprezentantii companiei Romtelecom.
Iar in ciuda impresiei generale ca nimeni nu mai foloseste telefonul public, oamenii inca isi mai cumpara cartele. Concret, Romtelecom nu vrea sa renunte la telefoanele publice in contextul in care acestea inca „aduc venituri companiei”.
„Telefoanele publice aduc inca venituri companiei, ceea ce presupune ca sunt inca utilizate. In prezent, cel mai ridicat trafic este inregistrat, de exemplu, de telefoanele publice din gari, aeroporturi, spitale si alte puncte cu trafic intens de populatie.
Romtelecom optimizeaza in permanenta reteaua de telefonie publica, in functie de veniturile generate de fiecare telefon public, ceea ce se poate traduce si in desfiintarea celor cu o rata mica de folosire, dar evident si in mentinerea celor care aduc venituri”, au mai spus cei de la Romtelecom.
Chiar daca nu sunt extrem de folosite, telefoanele publice sunt printre cele mai vandalizate obiecte de mobilier stradal. Iar ritmul in care sunt vandalizate il depaseste cu mult pe cel al repararii.
„Romtelecom asigura intretinerea cabinelor telefonice, dar, din pacate, ritmul in care se produc vandalizari, distrugeri, deteriorari de catre persoane neidentificate depaseste ritmul in care oricine poate executa reparatiile necesare. 
Principalele forme de vandalism asupra cabinelor telefonice si telefoanelor publice sunt: distrugerea geamurilor cabinelor, blocarea cititoarelor de cartele cu diverse obiecte, display spart, furturi de parti componente din cabine, inclusiv telefoane publice, graffiti, precum si lipirea de diverse afise”, au adaugat reprezentantii companiei. 
Tags:
Adauga un comentariu