News Flash:

Cine ne apara de E-uri si toxine?

30 August 2007
872 Vizualizari | 0 Comentarii
Vasile Salaru
Poate ca nu bagam in seama problema toxinelor din alimente, daca nu as fi vazut la TV pe un sef de la organismul care trebuie sa ne protejeze pe noi, consumatorii, in raport cu producatorul/ importatorul, ce n-are dreptul sa ne bage pe gat produse contaminate si toxice. Ca si alti telespectatori, l-am vazut pe omul legii cum manca un iaurt despre care stiam ca s-ar putea sa fie contaminat cu o otrava puternica numita dioxina. Gestul este reprobabil, iar persoanei respective ar trebui sa-i fie rusine si sa-si dea demisia, pentru incercarea de a salva aparentele in favoarea firmei producatoare. Consumatorul din mine se poate intreba: chiar a facut-o pe gratis sau sunt ceva interese la mijloc? In loc sa manance ca un nesimtit din iaurt, ar fi trebuit sa anunte publicul ca, in conformitate cu legislatia europeana, produsul pentru care exista suspiciunea de contaminare avea sau nu avea certificat de marca de conformitate tip CE, emis de un organism notificat de Bruxelles. Mai mult. Era obligat sa efectueze regulat toate analizele de determinare a toxinelor din produse si nu sa astepte semnale dinafara!

Daca rezultatele ar fi aratat ca produsele sunt contaminate, urmau analize la un laborator de referinta. In cazul in care acest laborator ar fi confirmat rezultatele gasite in tara, urmau distrugerea produselor contaminate si masuri impotriva introducerii pe piata. Si mai trebuia sefuletul roman sa informeze Comisia Europeana ca un organism notificat nu si-a facut datoria, pentru a fi pus pe lista neagra. Distinsul domn mancator de iaurt in fata camerelor de luat vederi trebuia sa cunoasca legislatia europeana si nationala, dar se vede ca a fost promovat pe criterii "de competenta", ca nu are timp pentru asa ceva. Firma a pus o parte din produse la pastrare, altele s-au vandut intr-o veselie, in timp ce un laborator zis de referinta din Ungaria a facut niste analize care nu puteau sa nu confirme ca produsele nu sunt asa de contaminate si ca e nevoie sa mananci 100 de iaurturi pe zi timp de 100 de zile pentru a avea un efect toxic !
Ce mizerie! Oare de ce nu avem un laborator de referinta in Romania? Singurul laborator care mai avea cat de cat posibilitatea sa faca o cromatografie in gaz (aflat la Bucuresti la halele Obor) a ars ca din intamplare acum doua saptamani, distrugandu-se exact acele module care sunt necesare determinarii toxinelor din alimente. Si fara acest eveniment oricum nu se puteau face analize, pentru ca singurul specialist adevarat de acolo si-a luat campii si a plecat de raul conducerii, din fericire pentru el, la un salariu mai mare si masina de serviciu! Acest atat de necesar laborator, fondat in 1945, a mai suferit distrugeri si cu alte ocazii, dar ce se intampla acum e strigator la cer !
Asa ca acum, stimati concetateni, consumati produse cancerigene cu placere si asteptati-va la cele mai cumplite epidemii! Pofta buna!


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1413 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022352 (s)