News Flash:

Cine poate primi ajutorul pentru incalzirea locuintei

26 Septembrie 2009
5726 Vizualizari | 4 Comentarii
Simona Vranceanu
• Cei care doresc sa primeasca ajutoare pentru incalzirea locuintei cu lemne, gaze naturale si energie termica trebuie sa depuna la AJPS o cerere insotita de declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia Schimbari in modalitatea de acordare a ajutoarelor de incalzire a locuintei. Desi reglementarile actuale specifica faptul ca iesenii care depun cereri de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei trebuie sa primeasca toti banii odata, la inceputul sezonului, in cursul zilei de ieri, Agentia Judeteana de Prestatii Sociale (AJPS) Iasi a anuntat ca, pentru aceasta iarna, banii se vor acorda lunar. Cei care doresc sa primeasca ajutoare pentru incalzirea locuintei cu lemne, gaze naturale si energie termica trebuie sa depuna la AJPS o cerere insotita de declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia. "Titularul ajutorului pentru incalzirea locuintei este proprietarul locuintei sau titularul contractului de inchiriere al acesteia ori alt membru de familie major si legal imputernicit de proprietarul locuintei sau de titularul contractului de inchiriere ori, dupa caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a implinit varsta de 18 ani", explica Simona Vranceanu, directorul coordonator al AJPS Iasi. Astfel, pentru sezonul rece, 1 noiembrie 2009 - 31 martie 2010, ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale se vor acorda in functie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. De exemplu, cei care se incadreaza in aceasta categorie si au venituri ce nu trec de 155 lei vor primi un ajutor de 262 lei. Daca venitul lunar trece de 540 lei, ajutorul din partea statului va fi de numai 19 lei. In cazul in care iesenii isi incalzesc apartamentele cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri si au un venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, ce nu trece de 155 lei, ajutorul va fi de 54 lei. Pentru cei care au venituri de 615 lei, valoarea primita va fi de numai 16 lei. In cazul celor care au depus cereri pentru incalzirea locuintei cu energie termica se va lua in considerare venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, precum si de valoarea calculata prin inmultirea consumului maxim lunar stabilit pe tip de apartament si in functie de zona de temperatura cu pretul local de referinta. Compensarea va fi de suta la suta in cazul celor care au venituri mai mici de 155 lei si de 10 la suta pentru cei cu venituri de peste 540 lei. Iesenii care doresc mai multe informatii se pot adresa reprezentantilor AJPS Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Eva  | #81830
...Si ce ne spune foto de mai sus!?!Doamna s-a coafat,machiat si imbracat special pt. foto aceasta...
Victor  | #81831
Esti tare simpatica Simona,da...citi au fost pe loc la ocuparea postului de director coordonator.
THE SIXTH  | #81832
E va ...i de Victor, railor . Adica Simona Vrinceanu a fost vazuta vreodata altfel ?! Chiar sinteti invidiosi pe ea, pt. ca este tinara si frumoasa.
Anonim  | #81833
si unde e aceasta agentie judeteana de prestatii sociale?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2821 (s) | 22 queries | Mysql time :0.161065 (s)