La psiholog

Cine sunt adeptii anti-vaccin? Un studiu traseaza un portret-robot

Publicat: 07 mai 2021
protest anti-covid
Sondajul a fost realizat în perioada 18 - 21 aprilie 2021 pe mai mult de 1.000 de americani.

În timp ce cursa pentru vaccinul împotriva Covid-19 se accelerează în toata lumea, un sondaj facut public la sfârșitul lunii aprilie de Washington Post întocmește profilul tipic al adeptilor anti-vaccin. Observăm, totuși, că numărul de reticenți este în scădere.

Washington Post a efectuat un sondaj pentru a identifica profilul adeptilor anti-vaccin. Aveți grijă, experții disting „reticenții” de cei „anti-vaccin”. Pe de o parte, avem oameni care doresc pur și simplu să-și facă timp pentru a se obișnui cu ideea de a se vaccina, pe de altă parte, avem pacienți care refuză categoric să facă injecția și care ne asigură că nu isi vor schimba opinia.

Sondajul a fost realizat în perioada 18 – 21 aprilie 2021 pe mai mult de 1.000 de americani.

Reticentii reprezintă 20% din populație, conform studiului

Sondajul arată, totuși, că numărul persoanelor reticente la vaccin este în scădere. Pe scurt, reticenții ar reprezenta 20% din populația americană. În ceea ce ii privește pe cei anti-vaccin, acestia sunt în jur de 15%.

Problema conform autorităților: pentru a obține imunitatea colectivă [etapa în care virusul va avea probleme în găsirea gazdelor susceptibile de a-i permite să se dezvolte], aproximativ 70 până la 85% din populație ar trebui vaccinată. Dacă 15% dintre cei anti-vaccin rămân, aceasta nu va fi o frână, potrivit autorităților americane. Cu toate acestea, provocarea este de a convinge reticenții.

Adauga un comentariu