Local

Cine sunt cei 6 suspecţi în dosarul de trafic de droguri, propuşi spre arestarea preventivă – Exclusiv, Update

Publicat: 02 sept. 2020
Cine sunt cei 6 suspecţi în dosarul de trafic de droguri, propuşi spre arestarea preventivă - Exclusiv
Cine sunt cei 6 suspecţi în dosarul de trafic de droguri, propuşi spre arestarea preventivă

Update: A fost admisă propunerea de arestare preventivă pe numele celor șase persoane.

După ce au obținut informații, anchetatorii au luat în vizor mai mulți suspecți în dosarul de trafic de droguri, și anume pe Iulius Petre Zugravu, fiul preotului din orașul Târgu Frumos, Gabriel Cosmin Machidon, Mihai Ceucă, zis „Mișu”, Petru Bogdan Rusu, zis „Boris”, Dan Andrei Hanganu și Valerică Mihai Bologa.

Fiu de preot, reținut din cauza drogurilor!

Fiul preotului din Târgu Frumos a fost reținut noaptea trecută pentru 24 de ore, din cauza drogurilor. Totul a pornit de la perchezițiile efectuate ieri de polițiștii BCCO Iași. Anchetatorii spun că au descoperit culturi imense de canabis, destinate lumii bune din Iași

Fiu de preot, reținut pentru droguri! În cursul acestei nopți au fost duși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași 7 dintre suspecții de trafic de droguri. Astfel, printre cei 7 reținuți se numără și Iulius Petre Zugravu, în vârstă de 33 de ani, fiul preotului din orașul Târgu Frumos. După perchezițiile prezentate în exclusivitate ieri de reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, audierile au durat toată noaptea. La final, 7 suspecți au fost reținuți.

Amintim că mai mulți șmecheri din Iași au fost puși pe burtă ieri dimineață de mascați. Ieri, la Iași s-a desfășurat una dintre cele mai mari acțiuni din ultima perioadă pe traficul de droguri. Astfel, încă de la primele ore ale dimineții echipe formate din polițiști și jandarmi au descins în 18 locații aflate în municipiul Iași și în comune sau orașe apropiate. Ofițerii de la BCCO împreună cu procurori de la DIICOT au adunat mai multe informații și așa au ajuns până la o plantație de cannabis aflată în comuna Deleni. După finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane au fost conduse la audieri, printre acestea numărându-se și femei.

Au produs cannabis pentru vânzare en-gros

Anchetatorii au descoperit adevărate sere ilegale.

„La data de 01.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași și S.C.C.O. Vaslui au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Iași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse stiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții au înființat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obținerii unor importante cantități de cannabis destinate comercializării en-gros”, au transmis procurorii DIICOT.

Fiul preotului din Târgu Frumos a fost vizat de anchetatori

Anchetatorii au zăbovit ore bune la Târgu Frumos, pe proprietatea fiului protului de acolo. Surse din cadrul anchetei au precizat că Iulius Zugravu s-ar fi ocupat de traficul de droguri. Anchetatorii aveau în vizor această familie de ani buni. Fratele lui Iulius a murit într-un tragic accident rutier petrecut în urmă cu patru ani la Iași. Și acesta a fost anchetat pentru trafic de droguri. În urma celor 18 percheziții efectuate, anchetatorii au ridicat cantități impresionante de droguri. Pe piață acestea valorezea mii de euro. Doar de la serele în care erau plantate plante de cannabis anchetatorii au ridicat saci întregi.
Adauga un comentariu