Actualitate

Cine sunt Mihai și Georgeta, părinții lui David Popovici! Iată ce meserie au aceștia

Publicat: 23 iun. 2022
Mihai Georgeta părinții David Popovici
Dublul medaliat la CM de înot David Popovici a fost mereu susținut de părinți, însă aceștia nu au pus niciodată presiune pe el

Foarte multe persoane se întreabă cine sunt Mihai și Georgeta, părinții lui David Popovici, dublul campion mondial la înot. Adolescentul în vârstă de 17 ani a reușit o performanță istorică pentru țara noastră, și nu numai. Cu siguranță, de-acum înainte, multă lume, în special copii, va fi inspirată de succesele lui David Popovici.

David Popovici a intrat în atenția românilor încă de anul trecut, când a doborât mai multe recorduri și a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene din 2021. Însă, odată cu Mondialele de la Budapesta, istoria natației din România a devenit împărțită în două capitole, înainte și după. Și aceasta pentru că David Popovici a devenit dublu-campion mondial, câștigând medalia de aur la probele de 200 m și 100 m, stilul liber.

Această victorie a adus înotul românesc la un loc de cinste și probabil fiecare copil care face performanță în acest sport îl va avea ca punct de reper pe tânărul Popovici. Dar cine sunt, de fapt, părinții tânărului care a dus România pe podium?

Cine sunt Mihai și Georgeta, părinții lui David Popovici

David Popovici a relatat că a avut mereu parte de susținerea morală a părinților săi, Mihai și Georgeta Popovici, care au crezut în visul fiului lor de a face sport de performanță, chiar dacă o astfel de pasiune pare a fi condamnată la eșec, într-o țară ce oferă condiții extrem de precare în acest domeniu.

David a făcut primele cursuri de înot la recomandarea medicului ortoped, deoarece suferea de afecțiuni ale spatelui. La vârsta de 10 ani a făcut trecerea la sportul de performanță, iar atunci părinții i-au susținut decizia. Cu toate că puștiul a început să doboare recorduri încă de la vârsta de 10 ani, părinții săi nu au pus niciodată presiune pe el. David a vorbit despre relația pe care o are cu părinții săi anul trecut, când a participat la Olimpiada de la Tokyo.

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați pentru că mereu se trezesc devreme să-mi facă de mâncare înainte să merg la antrenament. Au avut grijă să am până la vârsta asta tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști și au fost implicați tot timpul și încă sunt”, declara David Popovici în urmă cu un an.

Cu ce se ocupă Mihai și Georgeta Popovici

Într-adevăr, Mihai și Georgeta Popovici sunt foarte implicați în dezvoltarea fiului lor, David. Tatăl lui David este reprezentant independent pentru produse farma și se ocupă de promovarea și distribuția de suplimente alimentare. Campionul a ajuns pentru prima dată în atenția publicului în urmă cu doi ani, pe când avea 15 ani și apărut într-o reclamă pentru brandul de produse de care se ocupă tatăl său.

La vremea aceea, David arăta complet diferit, avea părul lung, cu plete ondulate, însă aceași ambiție de fier când vine vorba de marea sa pasiune, înotul.

Mama lui David, Georgeta Popovici, joacă de asemenea un rol extrem de important în ceea ce privește pregătirea tânărului campion. Ea a lucrat în asistență socială, dar a făcut și cursuri de ofițer anntidoping pentru a înțelege mai bine reglementările din domeniul sportului de performanță vizavi de aceste substanțe.
Comentarii
  • Felicitari Campionului si Parintilor care au facut posibil ca fiul lor sa fie dublu Campion Mondial. Rusine Statului Roman care nu face nimic pentru Sport, mai mult avem un Ministru care are dublu limbaj si care nu stie versurile Imnului National.

Adauga un comentariu