National

Cine sunt ministrii noi. Cabinetul Dancila vine cu nu mai putin de 17 nume noi

Publicat: 28 ian. 2018
1

Cabinetul Dancila vine cu nu mai putin de 17 nume noi. Din mediul academic, din Parlament sau de la organizatia de tineret a PSD, noii ministri s-au remarcat pentru inceput mai ales pe internet, unde li se vaneaza orice element controverstat sau neobisnuit din biografie. Unii dintre ei au de rezolvat si probleme penale.

N-a fost inca votat de Parlament si era aproape necunoscut pana ieri, dar ministrul propus la Educatie a devenit deja viral pe internet. Dintr-un montaj postat de un jurnalist din Suceava reiese ca Valentin Popa are probleme serioase cu acordurile gramaticale atunci cand vorbeste in public.

Valentin Popa este sustinut insa, printr-o scrisoare publica, de 30 de rectori de la universitati din tara. Valentin Popa s-a remarcat si prin replica ironica dar indrazneata pe care i-a dat-o Ambasadorului rus in Romania, intr-o discutie despre razboiul din Georgia.

Ministrul propus al Educatiei, Valentin Popa, 9 noiembrie 2017: Metaforic vorbind, inca se mai vad urmele tancurilor oprite la 25 de km de Tbilisi. Poate impreuna cercetatorii din cele doua state vor face un sistem de franare a tancurilor, astfel incat sa se opreasca mai repede.

Nicolae Burnete este presedintele Senatului Universitatii Tehnice din Cluj si a publicat peste o suta de lucrari stiintifice. In 2012 a fost membru al Consiliului National de Etica, organismul care l-a absolvit pe Victor Ponta de acuzatia de plagiat.

La doar 31 de ani, Ioana Bran, propusa la Turism, are deja o activitate consistenta in politica. Este secretar al Camerei Deputatilor si e foarte activa in organizatia de tineret a PSD. Vine din Satu Mare, acolo unde tatal sau a facut avere din afacerile cu distilerii de alcool.

Probabil cea mai mare notorietate din cabinetul Dancila o are ministrul propus la Cultura, George Ivascu. Actor, regizor si director al Teatrului Metropolis din Bucuresti, Ivascu promite ca nu isi va uita publicul si vrea sa faca din sarbatorirea Centenarului prioritatea mandatului sau.

Mai vechi sau mai noi, toti ministrii propusi trebuie sa treaca maine testul audierilor si votului in Parlament.

Adauga un comentariu