International

Cine sunt turistii raniti pe o plaja din Zakynthos, dupa ce o portiune a falezei s-a prabusit

Publicat: 15 sept. 2018
1

Au fost clipe de spaima teribila pe o faimoasa plaja din Grecia, extrem de apreciata si de romani. In Zakynthos, o portiune a falezei s-a desprins si s-a prabusit, iar 7 persoane au avut de suferit.

Potrivit presei elene, printre raniti se numara 4 cehi, dar nu sunt si cetateni romani, dupa cum anunta Ministerul nostru de Externe. Momentele dramatice au fost filmate de turisti.

O bucata mare de stanca s-a desprins si a cazut violent, la cativa pasi de oamenii care se bucurau de soare si de priveliste.

Cuprinsi de panica, cei de pe plaja au fugit care incotro. Cativa ghinionisti au fost, insa, loviti de pietre.

Totusi, niciunul dintre raniti nu este in stare grava. Cele mai mari probleme le-ar avea, potrivit autoritatilor elene, o femeie din Cehia, in varsta de 34 de ani, care a suferit un traumatism la coloana.

Fragmente de stanca s-au rostogoli pana in apa, provocand valuri care au rasturnat barcile.

De teama ca sub mormanul de pietre ar putea fi prins cineva, pe plaja au fost trimisi politisti si pompieri insotiti de un caine de urma. Insa seful operatiunii a anuntat ca nimeni nu a fost prins sub darmaturi.

Martorii au povestit ca prabusirea infricosatoare a fost anuntata de un zgomot ciudat si de doua alunecari de pietre de mica amploare.

Dupa cumplitele scene, zona in care se aflau zeci de oameni a fost evacuata, ca masura de precautie.

Navagio este una dintre cele mai frumoase plaje grecesti, cunoscuta pentru apa de culoarea azurului, faleza stancoasa care margineste nisipul in forma de semiluna, si, nu in utlimul rand, epava care strajuieste impozant tarmul.

Scene asemanatoare s-au derulat in Grecia si in luna noiembrie a anului 2015, cand un cutremur a provocat prabusirea falezei pe o alta plaja faimoasa – Egremni, din Lefkada. De atunci, acolo se poate ajunge numai de pe mare.

Adauga un comentariu