National

Cine TREMURA la vestea ca Sebastian Ghita a fost prins

Publicat: 14 apr. 2017
Editia PDF
14 Oct. 2019
Sebastian Ghita a fost prins in Serbia si va fi extradat in Romania. Aici fostul deputat va ajunge direct in spatele gratiilor, dar si in fata procurorilor, iar dupa cum am vazut, Sebastian Ghita este un foarte informat si pregatit sa arunce sistemul in aer.
Sebastian Ghita a plecat din Romania cu acte false si direct de la o petrecere a SRI. In spatiul public s-a vorbit mult despre faptul ca Ghita a avut sprijinul serviciilor secrete in aranjarea plecarii sale din tara, iar asta nu-i poate lasa indiferenti pe oamenii din sistem care l-ar fi ajutat sa scape.
Primul om care tremura la vestea ca Sebastian Ghita a fost capturat este fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea. Serialul dezvaluirilor lui Sebastian Ghita s-a concentrat mult in jurul lui Florian Coldea si este foarte probabil ca procurorii sa-i ceara sa produca si dovezile in sprijinul acuzatiilor sale.
La fel de nelinistita ar trebui sa fie procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Sebastian Ghita a spus de mai multe ori ca are dovezi ale prieteniei sale cu Kovesi, inclusiv celebrele intalniri din podgoria din Prahova. Mai mult, se pare ca Sebastian Ghita detine casete cu respectivele intalniri, negate cu vehementa de Kovesi.
Totodata, Sebastian Ghita sustine ca incepand cu anul 2010 se intalnea frecvent cu Laura Codruta Kovesi in casele operative ale SRI, dar aveau si dialoguri pe mail, el sustinand ca Laura Codruta Kovesi folosea adresa Cucuveauamov@gmail.com.
„Pe doamna Kovesi am cunoscut-o in sediile SRI la K2, K4 si T14. Acolo ne intalneam de minim doua ori pe saptamana inca din anul 2010 si a durat aceasta serie de intalniri pana in anul 2014. Realitatea e ca poate sute de astfel de intalniri au existat in acesti ani. La unele din intalniri erau prezenti doar generalul Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si un sef al statiei CIA din Romania. Primul pe care l-am cunoscut in prezenta doamnei Kovesi si a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul sef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Easley, poate actualul sef al doamnei Kovesi”, a declarat Sebastian Ghita in prima inregistrare.
Nici fostul presedinte Traian Basescu nu sta prea linistit, la vestea ca Sebastian Ghita este adus in tara. In cadrul inregistrarilor de la Romania TV, Ghita a spus ca Traian Basescu a fost cel care i-a explicat cum au fost masluite dosarele pentru patronii de televiziuni.
”Fostul presedinte Basescu mi-a spus de-a fir a par ca are inregistrari cu felul in care s-a planuit, s-a executat, s-a organizat formatii despre felul in care acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sarbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost masluite, aranjate”, spunea Ghita.
Daca aceste inregistrari vor fi amintite de Sebastian Ghita in fata procurorilor, este posibil ca si Traian Basescu sa fie chemat pentru a fi intrebat unde se afla aceste dovezi.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit