Local

Cine va fi noul manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Rezultatele finale

Publicat: 15 iun. 2021
fațada Spitalului Sf. Maria din Iași
Participanţii au fost Alina Belu, actualul manager interimar şi Smaranda Diaconescu, şefa Secţiei de Gastroenterologie

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a avut loc un concurs pentru alegerea noului manager al unităţii medicale. Rezultatele finale vor fi publicate peste două zile, mai precis pe 17 iunie 2021, după rezolvarea contestaţiilor.

Candidaţii şi-au depus dosarul pentru a putea participa la concurs care a cuprins o serie de proiecte de management. Participanţii au fost Alina Belu, actualul manager interimar şi Smaranda Diaconescu, şefa Secţiei de Gastroenterologie. După evaluarea proiectului de management şi evaluarea abilitaţilor manageriale, Alina Belu a obţinut un punctaj de 8.82, iar Smaranda Diaconescu 8.62.

Ultimele contestaţii pot fi făcute astăzi, în termen de 24 de ore de la data publicării rezultatelor.

Secția UPU de la Spitalul de Copii va fi refăcută integral

Reamintim faptul că în cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași au avut loc modernizări. De asemenea, secția Unitatea de Primiri Urgențe va fi refăcută integral. Proiectul de hotărâre prevede alocarea din excedentul Consiliului Județean Iași pentru anul 2021 a fondurilor necesare achiziției și plății serviciilor de proiectare. Se vor aloca nu mai puțin de 324 de mii de lei pentru documentația care va sta la baza extinderii și dotării unității medicale în cartierul Tătărași. Secția UPU a fost înființată în anul 2000. În momentul de față, aceasta dispune de un spațiu insuficient desfășurării activității medicale. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a arătat și în ce constă proiectul.

„Am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Iași pentru a putea lua câteva decizii importante ce privesc buna desfășurare a activității de la Spitalul de Copii. Proiectul de extindere și dotare a spitalului de copii continuă. Am ajuns în stadiul achiziției mai multor servicii de proiectare”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiect derulat cu fonduri europene la Spitalul de Copii

În proiectul de hotărâre se mai arată și faptul că extinderea și dotarea UPU este necesară pentru creșterea gradului de confort necesar pacienților și aparținătorilor. CJ Iași a obținut finanțare pentru acest proiect prin POR 2014-2020. Costel Alexe a transmis și faptul că secția UPU de la Spitalul de Copii are nevoie de extindere cât mai repede.

„Este vorba despre documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire și pentru organizarea execuției, proiect tehnic, scenariu de securitate la incendiu. Discutăm și despre un certificat de performanță energetică, asistență tehnică din partea proiectantului. Pentru acestea este necesar să alocăm suma de 324 de mii de lei din excedentul bugetar. Nu dorim să apară niciun blocaj în implementarea acestui proiect pentru ieșeni”, a menționat șeful CJ Iași. Spitalul „Sf. Maria” a fost supus unui proces de modernizare încă de acum 3 ani.

Noi proiecte în spitalele din subordinea CJ Iași

Mai mult decât atât, autoritatea județeană a arătat că va continua cu modernizarea spitalelor din subordine în cursul acestui mandat.

„Am demonstrat că proiectele de infrastructură medicală sunt o prioritate a acestei administrații liberale. Îmi doresc să obținem sprijin pentru ca planurile de dezvoltare a unităților medicale din subordinea CJ să poată fi realizate. Ne dorim să oferim ieșenilor respectul cuvenit, prin modernizarea sistemului de sănătate din Iași”, a mai spus președintele CJ Iași. În cursul acestui an, conducerea CJ Iași a dispus și noi măsuri pentru spitalele din subordine în ceea ce privește siguranța la incendii.

Comentarii
  • Belu asta e pusă politic de Alexe și clica lui. Ea nu știe decât de clinica de plastica a lui Susanu …și în rest habar nu are ce e cu spitalul ala. Au ajuns bioinginerii cei mai capabili. Aia care nu au fost în stare sa între la medicina ca e greu au ajuns directori de spital. Cum naiba sa mearga bine ceva în orașul asta corupt pana în măduva oaselor. Puneți mă hahalerelor un medic sau un economist. Puneți pe cineva care știe ce sa facă cu un spital nu o începătoare din asta.

  • EU cred ca la concurs trebuia sa se inscrie cei cu facultate de economies.Dar cum in Romania totul este aranjat politic pe pile ,relatii nu avem la ce spera ca aceasta tara o sa mearga vreodata pe calea cea buna

  • Comentarii pot fi aduse dar, sa ne uitam putin ce bani au venit la acest spital in ultimele luni, cel putin asa scrie presa… sau e minciuna ? Tot ce se intampla e pe pile si relatii… de aia merge tara asta cum merge, comentam fara argumente

Adauga un comentariu