Local

Cine va fi seful institutiei care va face legea in trafic

Publicat: 04 dec. 2011
1

@ Inspectoratul de Stat pentru Control in Transportul Rutier (ISCTR) si-a ales angajatii, in afara de sefii structurilor teritoriale @ Pentru postul de comisar-sef in regiunea Nord-Est sunt vehiculate trei nume: Marian Uscatu, de la Autoritatea Rutiera Romana (ARR) Bucuresti, Pavel Hodea, fost sef la Registrul Auto Roman (RAR) Iasi, si Iosif Mare, inspector din Bacau al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi @ Pentru posturile de inspectori au fost propusi 11 angajati ai DRDP Iasi

Infiintarea unei noi institutii de control in trafic, ISCTR, a ajuns la ultima procedura, numirea sefilor pe agentiile teritoriale. Din surse confidentiale, sunt vehiculate trei nume pentru functia de comisar-sef in zona Moldovei. Unul dintre cei ce ar avea sanse sa coordoneze activitatea pe cele opt judete ale regiunii Nord-Est este Marian Uscatu, agent la ARR Bucuresti. Acesta a fost, inainte de obtinerea postului din Capitala, sef al ARR Iasi, loc ocupat acum de Cristian Foia, care a participat la concursul pentru inspector la ISCTR. Seful actual al ARR Iasi a picat, insa, proba orala a concursului, obtinand 45 de puncte dintr-un minim de 50. Alte doua nume propuse pentru sefia ISCTR Nord-Est sunt Pavel Hodea, fostul sef al RAR Iasi, si Iosif Mare, inspector in judetul Bacau al DRDP Iasi. „Momentan nu a aparut nimic oficial, nu a fost facuta nici o numire. Decizia va fi luata direct de ministrul Transporturilor si asteptam sa vedem ce se intampla”, a declarat Pavel Hodea.

Pentru posturile de inspectori, in noua institutie de control in trafic au fost admisi 11 angajati de la DRDP Iasi. Locurile in cauza au fost vizate de 22 persoane de la DRDP Iasi, din care 20 au fost admise la examenul de pe 20 noiembrie, toti luand peste 50 de puncte atunci. Dintre acestia, 18 au trecut de proba orala de saptamana trecuta.

Iasul va controla regiunea Nord-Est

Potrivit unor surse, sediul ISCTR pe zona Moldovei va fi in Iasi. Pentru inceput, birourile de care are nevoie conducerea inspectoratului pentru a functiona vor fi asigurate de DRDP Iasi, urmand ca apoi sa fie dat un sediu in zona Garii. Daca la nivel teritorial va fi numit un sef si personal in departamentele de buget, administratie, achizitii, juridic, resurse umane, informare, informatizare si audit public intern, la nivel judetean toti angajatii vor fi inspectori.

ISCTR va prelua de la ARR, RAR si DRDP mai multe atributii de control, printre care verificarea conditiilor de efectuare a transporturilor rutiere, a activitatii scolilor de soferi si controlul starii tehnice a masinilor.

Comentarii
  • Bătaie mare pe ciolan mare şi nimeni nu face nimic,se fac numai că munesc şi aplică legea!Atenţie statul este păgubit în plus cu salariile funcţionarilor acestei instituţii care nu îşi are rostul deoarece actualmente există şi alte instituţii care fac aceiaşi treabă,”aceaşi Mărie cu altă pălărie”!Se va supraveghea mai bine traficul auto,vor fi mai puţine accidente,va fi aplicată legea mai riguros fără părtinire?!
    Cine poate oase roade!!!

  • DA DA DA ,,mrean tre sa fie sef la arr pentu ca este cel mai mare cel mai tare cel mai bun…SUCCESURI mareane…sa nu uiti sa inveti cum se desenaza ‘cedeaza trecerea’ha ha ha

  • ARR,RAR,DRDP acum ISCTR si tot asa iar eu tot n am rovinieta si nici n am de gand sa mi cumpar.Nu va imaginati ce satisfactie am cand fentez institutii care te obliga sa le dai bani aiurea.Rusine guvern si regim impus nenorocit.

  • dorele, ce sa stie marean cum sa deseneze „cedeaza trecerea”, pai asta, la cat e de prost si incompetent (si numai de te uiti la fata lui de tamp…….brrrrr, si iti dai seama cat il duce capu’), nu stiu daca o sa apuce vreodata sa stie cum e sa intri intr-o masina pe portiera din stanga. Daca va continua sa ramana in sistem, va fi tot calare pe noi, sa ciuguleasca spagutza, deh, pentru partid, doamne fereste, doar nu pentru el sireacul!. Poate totusi s-aor trezi si aia d epe la bucale si i-or da alta frunza sa o taie, ca pe aia d o rumega de 2 luni nu stiu daca n-o sa-i stea in gat, curand……

Adauga un comentariu