Magazin

Cine va urca pe scena alaturi de Andrea Bocelli, la concertul din Romania

Publicat: 14 feb. 2013
1

Andrea Bocelli va concerta pentru prima oara in Romania pe 25 mai, la Romexpo, in Bucuresti. Maestrul va urca pe scena in compania unor invitate speciale: sopranele ce formeaza grupul DIV4S.

DIV4S este un ansamblu de 4 soprane ce provin din Italia, creat din dorinta de a dezvolta un nou concept muzical. Acest ansamblu aduce o interpretare inovatoare a celor mai celebre lucrari muzicale din istorie. Piese semnate de Mozart, Bellini, Verdi si Puccini au fost rearanjate pentru a se plia perfect pe cele patru voci, dar intotdeauna tinand cont de partiturile originale. Repertoriul lor variaza de la cele mai renumite opere la piese apartinand unor stiluri contemporane precum pop.

Denise, Isabella, Vittoria si Sofia, toate tinere si instruite in stilul clasic, au debutat la Roma in 2009, alaturi de maestrul Andrea Bocelli. De atunci, in afara de prestigioasa si continua colaborare cu maestrul, ele au performat si in cadrul foarte multor evenimente culturale, evenimente internationale si show-uri TV.

In 2010, DIV4S a avut foarte multe aparitii la evenimente notabile din Italia, printre care si la Festivalul de muzica de la Sanremo, dar si in afara tarii. In 2011, programul lor a fost si mai incarcat decat in anii precedenti, acestea concertand in orase precum Varsovia, Praga, Berlin, Paris, New York, Las Vegas, Moscova etc.

Primul album: „Opera”:

Artistele au inregistrat si primul lor album, numit simplu, dar sugestiv, „Opera„. Albumul contine 11 piese si portretizeaza o calatorie prin repertoriul divelor, efectuata pe parcursul a doi ani de aparitii live in intreaga lume. Primele 3 piese din album sunt un omagiu adus unuia dintre cei mai buni compozitori italieni de muzica de film – celebrul Nino Rota.

2012 a marcat inceputul turneului pentru albumul „Opera”, cvartetul avand reprezentatii pe scene importate, cum ar fi Centrul Muzical International din Moscova, Smetana Hall din Praga si de asemenea in Riga, Belgrad, Paris, Erevan si la Festivalul International de Film de la Venetia. Totodata DIV4S a mai aparut pe aceeasi scena cu Maestrul Andrea Bocelli in turneul pe care acesta l-a sustinut in Marea Britanie si Irlanda in 2012 si la concertul in aer liber din Jockey Club din Sao Paulo, Brazilia, in fata a 20.000 de persoane.

Adauga un comentariu