Eveniment-Social

Cinema pe patru roți și muzică live, în Piața Unirii din Iași. Organizatorii invită publicul la o experiență cinematografică unică

Publicat: 18 sept. 2021
Piața Unirii din Iași și afiș eveniment cinematografică
Marți, 21 septembrie 2021, ora 20:00, Centrul Cultural German Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Cafeneaua Piața Unirii și cu sprijinul Goethe-Institut invită publicul la o experiență cinematografică unică, în Piața Unirii!

Săptămâna viitoare, marți, 21 septembrie 2021, ora 20:00, Centrul Cultural German Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Cafeneaua Piața Unirii și cu sprijinul Goethe-Institut invită publicul la o experiență cinematografică unică, în Piața Unirii! O mașină de pompieri de epocă din Leipzig, Germania se va transforma pentru 70 de minute într-o cinematecă mobilă în aer liber, care va prezenta într-o manieră originală filme mute ale celebrilor Charlie Chaplin și Buster Keaton

Marți, 21 septembrie 2021, ora 20:00, Centrul Cultural German Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Cafeneaua Piața Unirii și cu sprijinul Goethe-Institut invită publicul la o experiență cinematografică unică, în Piața Unirii! O mașină de pompieri de epocă din Leipzig, Germania se va transforma pentru 70 de minute într-o cinematecă mobilă în aer liber, care va prezenta într-o manieră originală filme mute ale celebrilor Charlie Chaplin și Buster Keaton. Filmele vor fi acompaniate de muzica live a celor doi artiști din Germania: Tobias Rank – pian și Sebastian Pank – saxofon și clarinet bas.

Wanderkino este o cinematecă mobilă, care a străbătut din 1999 până astăzi toată Europa

Wanderkino este o cinematecă mobilă, care a străbătut din 1999 până astăzi toată Europa cu caravana sa de filme mute de diferite genuri – comedii slapstick, filme monumentale, precum și filme independente, de avangardă sau experimentale. Începând de marți, 21 septembrie, își va continua călătoria în România, la Iași, mai exact la kilometrul zero al orașului: Piața Unirii. Selecție de filme: „The Champion”, 1915 – Charlie Chaplin, „Roping a Sweetheart”, 1916 – Tom Mix, „Lizzies of the Field”, 1924 – Mack Sennett, „Ballet mécanique”, 1924 – Fernand Leger și „Der Sündenbock”, 1921 – Buster Keaton.

Mașina de pompieri (Magirus Deutz din 1969) cuprinde tot echipamentul de proiecție clasic, sunet și lumini, dar și instrumentele muzicale. Prezentarea filmelor este realizată într-un cadru artistic special conceput pentru a evoca o atmosferă care amintește de zilele de pionierat ale cinematografiei. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Cafeneaua Piața Unirii și cu sprijinul Goethe-Institut.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile pe terasa Cafenelei „Piața Unirii” și pe scaunele amplasate în Piața Unirii

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile pe terasa Cafenelei „Piața Unirii” și pe scaunele amplasate în Piața Unirii. Participanții la eveniment sunt rugați să respecte măsurile de siguranță în vigoare și îndrumările organizatorilor pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toata durata evenimentelor; respectarea distanțării de minimum 1,5 metri față de persoanele din jur este obligatorie pentru toți participanții; nu este permisă modificarea poziției scaunelor la începutul, în timpul sau la finalul evenimentului; nu se permite accesul la eveniment cu mâncare sau băuturi.

Adauga un comentariu