Eveniment-Social

Cinematografele din Iasi ar putea fi reabilitate

Publicat: 30 oct. 2013
1

@ Municipalitatea va incerca sa preia cinematografele de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) pentru a le reabilita @ O problema in acest sens o reprezinta insa concesionarea de catre parlamentarul Daniel Oajdea a Cinematografului Dacia

Proiectul descentralizarii ar putea sa le dea consiliilor locale posibilitatea de a prelua cinematografele lasate in paragina de RADEF. La Iasi, cele trei cinematografe, Victoria, Republica si Dacia, se afla in stadii avansate de degradare. Practic, doua dintre aceste cinematografe functioneaza sub nivelul de avarie, cel din Dacia fiind concesionat de deputatul PPDD Daniel Oajdea. Discutiile privind preluarea acestor obiective de catre municipalitate au fost reluate ieri in cadrul plenului Consiliului Local, problema fiind evidentiata de Gabriel Surdu, liderul filialei locale a PDL.

„Suntem in pregatirea proiectului Iasi Capitala Culturala Europeana. Cred ca ar trebui sa facem demersuri pentru preluarea salilor de cinema aflate intr-un stadiu avansat de degradare. Pentru un Guvern cu o majoritate de 70 de procente, ar fi o bagatela transferul salilor de la acea societate cinematografica la municipalitate”, a cerut consilierul Surdu.
Sansele pentru preluarea cinematografelor de catre municipalitate exista, reprezentantii administratiei locale anuntand ca vor fi facute demersuri in acest timp. Primarul Nichita nu a lasat propunerea democrat liberalilor sa treaca fara a trimite cateva sageti catre un fost reprezentant al PDL. „Eu sper sa reusim sa-l luam si pe cel al lui Oajdea, pe care nu l-a dat Guvernul Ponta. Nu cred ca era nevoie de concesionarea cinematografului ca sa-l facem politician pe Daniel Oajdea”, a apreciat primarul Gheorghe Nichita.

Adauga un comentariu