Eveniment-Social

„Ciocarlia” cantecului romanesc se retrage cu un spectacol de gala la Iasi

Publicat: 26 ian. 2016
1
Maria Ciobanu, „Ciocarlia” cantecului romanesc se retrage din activitate @ Impreuna cu toti copiii, Maria Ciobanu va urca pentru ultima oara pe scena in spectacolul „Lie, Lie Ciocarlie, Raman a voastra Marie!” @ Evenimentul va avea loc marti, 15 martie, de la ora 19:30, la Sala Sporturilor Iasi
Maria Ciobanu, „ciocarlia cantecului popular romanesc„, se retrage din activitate prin cinci spectacole grandioase, care vor avea in Bucuresti, Craiova, Ramnicu-Valcea, Bacau si Iasi. Intitulat sugestiv „Lie, Lie Ciocarlie, Raman a voastra Marie!” evenimentul se prefigureaza a avea o mare incarcatura emotionala, mai ales ca va avea loc in luna dedicata mamei si femeii, pe 15 martie, la Sala Sporturilor din Iasi, de la ora 19:30. Evenimentul face parte din programul national-cultural „Arta contra Drog 2016”, un proiect initiat de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film „Dracula” si CIADO Romania, Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului, presedinte academician Constantin Balaceanu Stolnici. Prin acest program, organizatorii informeaza publicul asupra riscului consumului de droguri si ofera o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, invitand spectatorii sa consume arta.
Maria Ciobanu este un fenomen al folclorului romanesc. Uimitoarele performante vocale ale artistei au fost recunoscute de la inceputul carierei, aducandu-i in scurt timp de la debut supranumele de „ciocarlia cintecului popular romanesc”. Cantecul care i-a adus nemurirea in inimile romanilor, „Lie, ciocarlie”, exprima pe deplin harul aproape nepamantean al artistei. Maria Ciobanu este reper si simbol in cultura romaneasca, cu o cariera stralucita de peste 60 de ani, fiind distinsa cu prestigioase premii si distinctii, intre care Crucea nationala Serviciul Credincios si avand gradul de ambasador al Romaniei la ONU.
Mostenirea artistica pe care Maria Ciobanu o lasa neamului romanesc este sporita de cei trei copii ai domniei sale, artisti de exceptie ai scenei romanesti si internationale: renumita soprana Leontina Vaduva, adulata pe cele mai mari scene din lume; Camelia Ciobanu, artista stabilita in SUA si Ionut Dolanescu, copilul minune al celui mai celebru si iubit cuplu din toata istoria muzicala a romanilor. Cu ocazia spectacolului de retragere, Maria Ciobanu va canta impreuna cu copiii domniei sale: Leontina Vaduva, Camelia Ciobanu, Doinita si Ionut Dolanescu. Atmosfera de sarbatoare va fi completata de artisti valorosi, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Capitanescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra „Doina Basarabiei”, conducator artistic si orchestrator Valeriu Cascaval, un maestru al tambalului.
Iesenii sunt asteptati sa-si onoreze „Ciocarlia”, care de peste 60 de ani le bucura sufletele cu trilurile neasemuite! Marti, 15 martie, ora 19.30, la Sala Sporturilor din Iasi! Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Sporturilor, la Casa de Cultura a Studentilor si online, pe: vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro. In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la pretul de: 80 lei – categoria I si 50 lei – categoria a II-a.Adauga un comentariu