Dulciuri

Ciocolata de casa cu vanilie si merisoare

Publicat: 11 ian. 2016

Ingrediente:

2 linguri cacao
500 gr lapte praf
500 gr zahar
50 gr papaya
200 ml apa
250 gr unt
50 gr merisoare
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Apa cu zaharul se pun la fiert cca 5-8 min, pana se formeaza un sirop. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste, apoi se opreste focul. La final se adauga laptele praf , cacao, si se mixeaza sa nu se obtina cocoloase, si se incorporeaza fructele. Daca doriti puteti pune si nuci, arahide sau fistic.
Daca doriti, puteti imparti compozitia , sa obtineti si cioco alba. Mai intai mixati laptele praf, turnati partea alba intr-o tava unsa cu putin unt, si apoi in jumatatea ramasa mixati cu cacao (asa am procedat eu). Se da la frigider pentru o noapte.

Reteta de ciocolata de casa ne este recomandata de Dia.



loading...

Adauga un comentariu