Magazin

Ciocolata neagra combate tusea mai bine decat codeina

Publicat: 13 dec. 2012
1

Ciocolata neagra combate eficient tusea obisnuita, sustine o echipa de experti britanici, potrivit carora compusii din cacao diminueaza simptomele tusei acute sau cronice, in urma unui studiu care a inclus 300 de voluntari din 13 clinici, relateaza The Daily Mail.

Acestora le-a fost administrata de doua ori pe zi teobromina, derivat din ciocolata, timp de 14 zile. La sfarsitul experimentului, 60% dintre voluntari au raportat ca se simt mai bine.

Consumul zilnic de ciocolata, conform expertilor, poate ajuta la tusea cronica, fiind suficienta doar o tableta de ciocolata pe zi. Dar de indata ce veti inceta sa o consumati, tusea va reveni.

Cercetari ale Institutului National de Cardiologie si Pneumologie din Marea Britanie arata ca teobromina blocheaza activitatea nervilor senzoriali, eliminand reflexul, care se manifesta sub forma de tuse, fiind chiar mai eficienta decat codeina.

In cadrul experimentului, oamenii de stiinta au folosit o doza de teobromina egala cu 1000 de miligrame. O uncie de ciocolata amaruie contine aproximativ 450 de miligrame de teobromina. Ciocolata neagra dulce contine 150 mg, iar cea cu lapte aproximativ 60 de miligrame.

Adauga un comentariu