Eveniment-Social

Ciofu a uitat robinetele deschise la caldura

Publicat: 11 apr. 2007

• Uzina de Furnizare a Energiei Termice (UFET) continua sa distribuie agent termic, desi afara se inregistreaza temperaturi ridicate

Uzina de Furnizare a Energiei Termice (UFET) continua sa furnizeze la unele blocuri agent termic, desi afara se inregistreaza temperaturi ridicate. Astfel, unii iesenii sunt obligati sa achite facturile exorbitante pentru incalzirea locuintelor chiar daca stau cu geamurile larg deschise pentru a nu se sufoca de caldura in propriile locuinte. Cu toate acestea, iesenii racordati la sistemul centralizat de distributie a energiei termice trebuie sa achite facturile pentru incalzire la fel ca in perioada sezonului rece. Potrivit conducerii UFET, familiile care nu doresc sa beneficieze de agent termic in aceasta perioada pot opri caldura de la robinetul aflat la subsolul blocului. „Vom continua sa furnizam agent termic pana ce afara se vor inregistra temperaturi de peste zece grade, cel putin trei nopti consecutiv. Noi nu obligam locatarii sa beneficieze de agent termic daca acestia nu doresc. Fiecare poate merge la subsolul blocului sa sisteze furnizarea energiei termice”, a precizat Constantin Ciofu, directorul UFET Iasi. Trebuie precizat ca daca un bloc sau o asociatie de proprietari sisteaza furnizarea energiei termice distribuita de UFET, pierderile de caldura de la termocentrala si pana la intrarea in gigacalorimetrul general al blocului sunt incluse in costurile gigacaloriei. „Daca un bloc sau o asociatie decide intreruperea furnizarii energiei termice, pierderile de caldura inregistrate de la punctele termice si pana la intrarea in bloc sunt incluse in costurile gigacaloriei. Astfel, locatarii nu vor plati nimic in plus”, a mai adaugat Constantin Ciofu, directorul UFET.

Avarii

Potrivit conducerii Uzinei de Furnizare a Energiei Termice (UFET), pe toata perioada Sarbatorilor Pascale s-au inregistrat 15 avarii in interiorul imobilelor. De precizat ca majoritatea incidentelor a avut loc deoarece locatarii au parasit domiciliile cu robinetii de apa calda deschisi. „Pe toata perioada Sarbatorilor am primit apeluri la dispeceratul nostru deoarece s-au produs 15 avarii in imobilele racordate la sistemul centralizat de energie termica. Acestea au fost remediate, avariile fiind minore. Am avut si cazuri in cale locatarii au plecat de acasa si au uitat robinetul de apa calda deschis. In aceste cazuri a trebuit sa intervenim in forta pentru stoparea scurgerilor de apa calda”, a declarat Constantin Ciofu, directorul UFET Iasi.

Tags:
Comentarii
 • Locuiesc in Bd. Primaverii nr. 21, Bl. A5.
  Parerea mea personala este ca dl.CIOFU
  nu a gresit lasand robinetele deschise.
  Sufar de frig deoarece local au fost
  inchise robinetele incepand cu ~
  05.04.07.,desi toti locatarii au repartitoare.
  Justificarea (meschina?) a fost ca cei
  care inchid repartitoarele platesc totusi
  caldura degajata de tevi.

Adauga un comentariu