News Flash:

Ciofu vorbeste prostii, Andries isi ia comisionul

6 Ianuarie 2007
3157 Vizualizari | 14 Comentarii
Constantin Ciofu
• Acestea sunt opiniile celor doi directori ieseni, unul despre celalalt • Aproximativ patru mii de familii au ramas fara apa calda si caldura din cauza datoriilor mari catre furnizor • Conducerea UFET sustine ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza administratorilor care au sustras bani din fondurile asociatiilor • In urma debransarilor masive din ultimele trei zile, doar patru presedinti de asociatii s-au prezentat la casieria UFET pentru a-si plati debitele


Dupa ce reprezentantii Uzinei de Furnizare a Energiei Termice Iasi (UFET) au anuntat ca vor lasa peste zece mii de familii fara apa calda si fara caldura din cauza datoriilor mari la plata energiei termice, acestia au debransat in doar trei zile aproximativ patru mii de apartamente. Potrivit celor declarate de conducerea UFET, majoritatea debitelor sunt din cauza administratorilor de asociatii, care au sustras bani din platile efectuate de catre locatari. "In urma controalelor efectuate de noi am depistat furturi ale administratorilor din banii locatarilor. Majoritatea debransarilor se au drept cauza aceste furturi. Noi am sesizat Serviciul Asociatiilor de Proprietari, caruia le-am trimis situatia, acestia urmand sa faca demersurile necesare. Noi nu vrem sa lasam populatia in frig, dar nu avem o alta cale de recuperare a debitelor. Speram ca prin aceasta actiune sa ne recuperam banii. In situatia administratorilor care au furat, pot sa va dau cateva exemple. Asandrei Constantin, administratorul Asociatiei de Proprietari PT Mircea, Virginia Zaharia, administratorul Asociatiei 2A Metalurgie, Valerica Catanescu, administratorul Asociatiei Dacia DF 12-13, si lista poate continua. In aceasta situatie, am depistat 24 de administratori care au furat din banii locatarilor", a precizat Constantin Ciofu, directorul UFET.

UFET acuza Termo Service SA

Tot conducerea UFET sustine ca pe primul loc in topul datornicilor se situeaza societatea comerciala Termo Service SA, care, in loc sa-si plateasca facturile pentru energia termica, face plati preferentiale. Unitatea are in administrare peste 600 de blocuri din municipiul Iasi. "SC Termo Service SA are cele mai mari datorii catre noi si cele mai vechi. Ei fac plati preferentiale catre alti furnizori unde sunt cu platile la zi, dar pe noi ne ignora. Andries (Cristian Andries - directorul SC Termo Service SA - n.r.) are grija sa-si ia comisionul dar nu se gandeste ca lasa atatea familii in frig. UFET nu poate lucra cu el. Vom continua debransarile zilnic la cei care au datorii la UFET", a adaugat nervos Constantin Ciofu. De cealalta parte, Cristian Andries se apara spunand ca nu face plati preferentiale. "Ciofu vorbeste numai prostii. Eu nu fac plati preferentiale catre alti furnizori. Nu are decat sa opreasca furnizarea caldurii si a apei calde. Voi incerca sa merg din usa-n usa sa somez lumea la plata. Legat de comision, trebuie sa ne luam si noi salariile ca fiecare", a spus pe un ton ridicat Cristian Andries, directorul SC Termo Service SA.Doua mii de debransari ieri

De mentionat este faptul ca, pana in prezent, UFET are de recuperat debite si penalitati in valoare totala de 81 milioane RON. Si ieri au continuat debransarile, astfel, la 49 de asociatii le-a fost sistata apa calda si caldura. Cele mai multe debransari au avut loc in cartierul iesean Dacia. Aici au fost debransate 10 asociatii de la furnizarea agentului termic. Nici cartierul Nicolina nu este prea departe. Si aici, apa calda si caldura a fost sistata la opt Asociatii de proprietari. In cartierele Tatarasi si CUG, cate cinci asociatii au fost debransate de la furnizarea energiei termice. In urma debransarilor masive din ultimele trei zile, doar patru presedinti de asociatii s-au prezentat la casieria UFET pentru a-si plati datoriile, toate fiind din cartierul Alexandru cel Bun. Datorita faptului ca acestia si-au achitat datoriile catre UFET, pentru blocurile P1 scara A, P1 scara B, P3 scara A si R2 scara D va fi reluata furnizarea agentului termic in cel mai scurt timp.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (14)

elena  | #4706
O situatie hilara a fost si in blocul unde locuiesc, adica CL 19, Gara. Joi am fost debransati iar vineri seara rebransati. De ce ? Pt. ca inainte de a aparea lista pe octombrie aveam datorii de 60 milioane, toate cele 30 apartamente, iar la UFET apaream ca nu am achitat de 18 luni. Cum este posibil?
Unde sunt banii?
Seful de scara a fost la asociatie si a aflat aceste lucruri. Nu pot sa spun cum s-a rezolvat treaba asa de repede dar sunt curioasa sa aflu misteru.
x  | #4707
EXISTA IN PRIMARIE SERVICIUL ASOCIATII DE PROPRIETARI CARE SE OCUPA CU ADMINISTRATORII DE ASOCIATII
DE CE NU FAC VERIFICARI ?
DOAR II PLATIM DIN BANI PUBLICI......................CE FAC PENTRU NOI ?
CUM SE POATE SA FURE ADMINISTRATORII SUME ASA MARI DE BANI ?
Ion  | #4708
Pentru a plati exact ceea ce consuma, proprietarii ar trebui sa incheie contracte individuale de furnizare direct cu producatorul de energie. Trebuie sa dispara aceste firme "capusa", cum sunt Termo Service si cele care citesc repartitoarele de costuri.
Exemplu: CET (pret producator) + Termo Service (comision) + FGH (comision) + Asociatia de proprietari (comision) = 1 producator + 3 capuse.
iesean  | #4709
pentru elena/angajati un expert contabil sa dezlege misterul/a spart o banca dl administrator?
pentru Elena  | #4710
Misterul este simplu: Banii sunt ln banca pe numele administratorului care incaseaza dobanda. Daca gluma se ingroase, se scot bnanii din banca si se fac platile. Simplu, nu?
Un rebransat  | #4711
Asa cum scriam si in numarul trecut. Am fost personal la domnul director in audienta, iar dumnealui ne-a spus clar ca daca vrem caldura (chiar si intr-o ora) sa aducem anexele D completate si semnate de fiecare locatar in parte. Am pus mina pe tel, l-am rugat pe domnul administrator sa le completeze ( setul de acte privind contractele individuale sunt deja in asociatii de prin vara) doar anexa D. Am anuntat ca avem anexele D si seara la 8 baietii erau jos si remontau gigacalorimetrul. Deci e simplu: Faceti presiuni asupra administratorilor sa va completeze aceste anexe D din contractele indv. si apoi bateti din usa in usa pentru a fi semnate.
ovidiu  | #4712
Andries cristian nu numai ca este vinovat de gestiune fraudulosa,dar el se preteaza si-n aceste ziile cand peste 10000 de suflete sunt supuse unui adevarat genocid nazist , sa faca declaratii mincinoase.Andries cristian este contrazis chiar de registrul de incasari si plati a Termo-service din care rezulta cert ca in perioada 2004- 2005 a incasat sume considerabile de la cei "administrati "dar a virat toti banii abia in 2006.Acest fapt a fost prezentat primarului nichita de avocatul poporului iasi prin adresa nr.73226/09.10.2006,adresa in care se mentioneaza si felul banditesc in care andries cristian a contabilizat facturile emise de RAJAC Iasi.De exemplu in oct.2003 RAJAC IASI emite factura nr.9642873/06.11.2003 in valoare de 3992100 lei ptr,sc.A a bl.609 ,iar andries contabilizeaza aceasta factura cu suma de 6452010lei,conform listei de plata ,adica cu aproape 100% in plus fata de factura.Si hotiile pot continua pentru ca managementul infractional de la termo-service sa iasi este general valabil, IAR SUMELE ILCITE SE REGASESC IN TOTALUL SUMELOR AFLATE PE LISTELE DE PLATA ALE CELOR DEBRANSATI.
Asemenea exemple de coruptie se afla pe masa DNA-lui Iasi care pana acum a musamalizat dosarul.In acest dosar de la DNA trebuie cercetat penal si primarul nichita deoarece a luat la cunoistinta prin adresele avocatuluI poporului iasi despre faptele de coruptie de la termo-service dar nu a anuntat DNA ,conf,lg.78/2000 art.13.
Va prezint tuturor toate aceste grave fapte de coruptie care duc cert la incalcarea celor mai elementare drepturi ale omului pentru ca oprirea caldurii si apei calde in opras ESTE DIN VINA UNOR INFRACTORI RAMASI PRIN COMPLICITATEA PARCHETELOR IN LIBERTATE.
Ziua de Iasi sper ca nu va aduc prejudicii cu aceste adevaruri care isi gasesc loc in paginile ziarului d-tra si pentru care va multumim.
As mai adauga un fapt persoana care a luptat sa ajunga pe masa DNA-lui aceste fapte abominabile a fost batuta de oamenii instigati de Andries cristian.
Cati dintre voi ii poate fi alaturi?
ovidiu  | #4713
Pentru rebransat.Interesant ce spui d-ta.oricine si-ar dori contracte individuale cu CET Iasi,dar in cazul elor administrati de termo-service acest lucru este imposibil.
CET Iasi este oricand bine venit cu aceste contracte individuale,care ar rezolva in totalitate toate aceasta situatie dezumanizanta.
roxana  | #4714
Ion are dreptate, sunt cinci firme capusa care pe bani, pe euro, citesc cu mare intirziiere repartitoarele de caldura, de ce -- gratis -- nu le citeste CET-ul ? Referitor la recuperarea debitelor si penalitatilor in valoare totala de 81 milioane RON, cei de la CET au o armata de juristi cu salarii mari care de ani de zile nu fac nimic, suma restanta fiind aceiasi, si in plus cind un administrator de asociatie le cere ajutorul se poarta si le vorbeste foarte urit de parca acestia ar fi puscariasi, in loc sa se deplaseze personal la asociatiile de locatari cu restante mari si sa urmareasca personal incasarile si dosarele la tribunal. Credem ca aramata de juristi de la CET ar trebui repartizati pe cartiere si sa primeasca salariile procentual la numarul de dosare rezolvate de recuperarea debite si penalitatilor.
un rebransat  | #4715
Si daca luati hotarire cu 51% pro, adica nu va puteti desprinde de Termo astia? Nu sunteti satisfacuti de serviciile lor. Acum aveti motiv sa renuntati la serviciile lor, din moment ce sunteti debransati din cauza proastei gestionari.Sau daca veti fi debransati, nu stiu....Pai Cet-ul vrea contracte individuale, automat nu cred sa mai doreasca un intermediar intre ei si dvs. In cazul Termo, CET-ul are alt punct de vedere, sau cum? CET-ul doreste contracte indv deoarece asa ii va fi cu muult mai usor sa actioneze in instanta pe datornici.
raspunde ELENA  | #4716
d-l fost presedinte asa faceati dumneavoastra la asociatia pe care o conduceati.Eu sunt la luna Noiembrie2006 cu plata.Elena
Viorel  | #4717
Constat in toate comentariile lipsa aproape totala de cunoastere a legislatiei , precum si faptul ca oamenii pot fi foarte usor manipulati prin articolele din presa !
E trist cand si cei care teoretic ar trebui sa fie formatori de opinie,sa informeze corect,nu o fac !
Cand vom invata sa ne comportam si sa gandim corect ?
Cerveni  | #4718
Majoritatea administratorior de asoc.de propr.din Iasi,cu sau fara atestat, au 4 clase primare.Cum sa-i lasi sa gestioneze banii altora,sute de milioane ? Acestia sunt interlocutorii directorilor de regii furnizoare de utilitati !
livia  | #4719
Ziua de Iasi faceti onoarea ziarului a carui farnciza sunteti si incepeti imediat toate demersurile gazetaresti pentru a afla care sunt dedesupturile debransarilor comise ilegal de UFET Iasi.Ele pot fi:
1.CET-ul nu mai are carburanti pentru a asigura caldura in apartamente din cauza nefinalizarii licitatiilor,nefinalizare datorata managementului defectos si rau intantional ,chiar infractional de la CET Iasi.
2.In sumele restante sunt incluse su sumele ilicite aflate in cercetare penala la DNA Iasi si parchetul de pe langa tribunalul iasi in dosdarul penal 2000/p/2006.Daca debransatii ar achita in totalitate aceste sume ilicite ,cauza penala ar dispare ,asa se explica si musamalizarea tutror dosarelor penale,inclusiv cele deschise de Curtea de Conturi Iasi.
3.Ciofu recunoaste ca andries a facut transfer de fonduri(banii incasati de la oameni)si nu a virat sumele incasate CET-lui,fapt dovedit si de Avocatl poporului din Iasi,in adresa nr.73226/09.10.2006, adresa inaintata primariei iasi.
Cert este ca niste infractori incalca legea penala in primul rand,incalca drepturi fundamentale ale omului si ii obliga in mod banditesc pe iesi sa plateasca sumele cercetate penal,astfel se va justifica musamalizarea tuturor dosarelor penale.
Nu puteti ramane indiferenti la asemenea fapte enale.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1487 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015924 (s)