National

Ciolos, AMENINTAT cu CADEREA GUVERNULUI! „Vrea sa fie Croitorasul cel Viteaz”

Publicat: 05 aug. 2016
1

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat vineri la Vaslui ca ia in calcul o eventuala motiune de cenzura la adresa Guvernului Ciolos, dupa „minciuna legata de scaparea in Codul Fiscal privind impozitele pe cladiri pentru veterani” spunand ca acum Ciolos vrea sa fie precum Croitorasul cel Viteaz.

„Dumnealor au spus ca au fost obligati sa puna acele articole in Hotararea de Guvern de interpretare a Codului fiscal pentru ca vezi, Doamne, este o greseala in Codul fiscal sau este o scapare in Codul fiscal. Este o minciuna„, a declarat Dragnea dupa sedinta Comiettului Executiv care a avut loc la Vaslui.

Liderul PSD a mai spus ca este „foarte clar” Codul fiscal si ca atunci cand a fost adoptat a fost dezbatuta scutirea de impozite si taxe, care se refera atat la cladirile aflate in proprietate, cat si la cele aflate in coproprietate.

„Ce a facut acest Guvern, pentru faptul ca functionarii din Ministerul de Finante in orice act normativ cauta sa vada cum mai pot lua cativa lei de la fiecare roman, indiferent de conditia sociala, au venit si au interpretat intr-un mod ilegal, de fapt au modificat intr-un mod ilegal, au completat intr-un mod ilegal o lege organica”, a sustinut social-democratul.

De asemenea, Dragnea a aratat ca Executivul „trebuie sa inceteze cu aceasta minciuna sfruntata”, adaugand ca Dacian Ciolos ”vrea sa fie ca si Croitorasul cel Viteaz”.

Totodata, presedintele PSD a cerut Guvernului sa modifice Hotararea de Guvern si sa-i traga la raspundere pe toti cei care au promovat si care au sustinut acest act care a produs „atatea deservicii si neajunsuri unor categorii de oameni care de fapt trebuie respectati”.

Anterior sedintei, Liviu Dragnea a amenitat din nou cu motiunea de cenzura, afirmand ca va avea luni o discutie pe aceasta tema cu copresedintele ALDE.

Declaratiile vin dupa ce premierul a avertizat joi, referindu-se la subiectul facilitatilor pentru veterani, ca ”s-au obisnuit unii sa lase sa mineze terenul prin modul in care au clarificat sau nu au clarificat anumite lucrurii in anii trecuti si sa le puna acum pe umerii tehnocratilor, pentru ca e foarte simplu in an electoral”, situatie pe care a avertizat ca nu o va mai tolera. Intr-o declaratie anterioara acordata MEDIAFAX, premierul a anuntat ca va modifica prin ordonanta de urgenta legea Codului Fiscal, in sensul corectarii regimului facilitatilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind „repararea” unei „greseli facute de guvernul Ponta si votata in Parlament.

„Vreau sa clarific in primul rand un lucru. Acest guvern nu a venit cu modificari care sa elimine drepturi, facilitati fiscale sau sa impuna alte taxe si impozite veteranilor. Am fost surprins sa constat ca suntem amenintati cu motiunea de cenzura pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gandit, redactat si votat chiar de partidul care lanseaza aceste amenintari. Hotararea de guvern data de noi in primavara venea cu unele clarificari, dar nu avea cum sa modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienta dumnealui in administratie, domnul Dragnea ar trebui sa stie aceste lucruri’, a spus, pentru MEDIAFAX, prim-ministrul Ciolos, intrebat daca guvernul va extinde scutirile fiscale pentru veteranii de razboi si la bunurile folosite in comun cu familiile acestora, ca o reparatie inclusiv morala.

„Astfel de abordari populiste, cu tuse groase, sunt dincolo de orice comentariu. As fi invitat conducerea PSD ca, inainte de a se lansa in declaratii care nu le fac cinste, sa verifice cine este responsabil pentru situatia semnalata de veteranii de razboi. Sa-si intrebe colegii de partid care au facut parte din guvernul Ponta si au elaborat si votat Codul Fiscal in forma actuala. Este cel putin lipsit de eleganta, si nu este prima data cand se intampla acest lucru, sa calcam pe mine ingropate de PSD si tot de-acolo sa fim intrebati de ce am calcat pe ele si de ce au explodat”, a declarat premierul, intrebat de MEDIAFAX cum vede faptul ca subiectul sensibil al facilitatilor pentru veteranii de razboi este folosit pentru a face trimitere la o motiune .

Premierul a precizat ca atat el, cat si echipa sa isi „asuma” erorile, daca le apartin.
Adauga un comentariu