National

Ciolos, anunt de ultima ora despre „Cuminteniei Pamantului”

Publicat: 30 sept. 2016
1

Premierul Dacian Ciolos a multumit vineri celor peste 100.000 de romani care au donat in campania pentru achizitionarea operei brancusiene „Cumintenia Pamantului” si a anuntat ca autoritatile iau in calcul prelungirea perioadei de subscriptie.

„Multumesc celor peste 100.000 de romani care s-au implicat in campania de subscriptie nationala dedicata achizitiei operei lui Constantin Brancusi Cumintenia Pamantului‘ si care, impreuna, in numai patru luni, au donat peste un milion de euro. Avand in vedere numarul impresionant de donatii din ultimele zile, luam in considerare prelungirea perioadei de subscriptie”, a scris Ciolos pe Facebook.

El a adaugat ca, dincolo de recuperarea unei opere a patrimoniului cultural national, „aceasta campanie este despre asumarea individuala a unor valori nationale” si despre unitatea si solidaritatea romanilor ca popor in jurul acestora.

Totodata, potrivit unei inregistrari video postate pe Facebook, Dacian Ciolos afirma ca este „pentru prima data in Romania cand o suma atat de importanta este stransa intr-o perioada scurta pentru un proiect cu valoare culturala” si precizeaza ca doar in ultimele zile au fost trimise peste 20.000 de sms-uri pentru donatii.

„Doresc sa multumesc in primul rand liderilor de opinie, ziaristilor, sportivilor tinerilor care s-au implicat in mod proactiv in acest proces pentru a incuraja subscriptia publica. Nu pot sa uit efortul pe care l-a facut acel sportiv roman care a decis sa traverseze Canalul Manecii inot pentru a sustine acest proiect. Sau copiii din casele de copii din judetul Neamt, care, la randul lor, au decis sa contribuie atat cat au putut, in mod simbolic, dar semnificativ pentru ce a insemnat acest proiect la achizitia ‘Cuminteniei Pamantului’. Totodata, vreau sa multumesc romanilor din Diaspora care au participat in mod activ si care au dovedit ca radacinile nu se uita si ca au inteles foarte bine valoarea acestui proiect, dincolo de obiectivul de a achizitiona ‘Cumintenia Pamantului'”, spune Ciolos, conform inregistrarii citate.

Adauga un comentariu