Actualitate

Ciolos cel mare il apara pe Ciolos cel mic

Publicat: 22 aug. 2019

    Bogdan Tiberiu Iacob, arheologul presei de investigatie din Romania, a semnalat un detaliu interesant. Care poate sa produca efecte grele in marea politica. USR s-a dat peste cap pentru a modifica in Parlament un OUG. Si a reusit. In sensul ca persoanele care aveau mai putin de 16 ani inainte de decembrie 1989 nu vor cadea sub incidenta unei legi, care ii poate elimina pe politicienii care au colaborat cu Securitatea. Oare de ce? – se intreaba analistul, facand in mod vadit aluzie la Dacian Ciolos. Am sa incerc un raspuns. Si am sa duc lucrurile mai departe.

Dacian Ciolos de azi il apara pe Dacian Ciolos de ieri. Iar Dan Barna, legat ombilical de acesta, incearca sa-l protejeze. Pentru a nu-si rupe gatul odata cu el. Si cum in Parlament doar una dintre cele doua componente ale aliantei au spatii de miscare, pentru liderul PLUS a intervenit in forta liderul USR. Dar despre ce este vorba in mod concret?

Adversarii politici ai USR au mirosit ceva. Au simtit miros de sange dinspre USR-PLUS. Sa ne amintim o dezvaluire pe care a facut-o fiul dizidentei Doina Cornea la scurt timp dupa trecerea acesteia la cele vesnice. Si anume ca ea era pazita strasnic de Securitate. Iar unul dintre tinerii securisti, militari in termen, postati la usa acesteia, era Dacian Ciolos. Acesta nu a contestat informatia. A declarat doar senin ca pur si simplu nu-si mai aminteste daca si-ar fi facut sau nu stagiul militar la Securitate. Si daca a primit sau nu vreodata misiunea de a supraveghea miscarile de la domiciliul Doinei Cornea. Dupa care lucrurile au ramas la fel ca inainte. Doar aparent.

Guvernul PSD plus ALDE a prins informatia din zbor si a emis o Ordonanta de Urgenta. Conform acesteia, toate persoanele care ajung in functii de demnitate publica trebuie sa declare pe proprie raspundere daca au colaborat sau nu vreodata cu Securitatea. Iar controlul se face automat pentru toti cei alesi sau numiti in asemenea pozitii. O declaratie in fals urmeza sa fie sanctionata ca atare. Penal. Pentru infractiunea de fals si uz de fals. Dacian Ciolos a fost ales europarlamentar. A devenit chiar tatucul europarlamentarilor din noua familie mosita de presedintele Frantei, Emmanuel Macron. O declaratie a acestuia dovedita a fi un fals ii poate fi fatala. Pentru cariera politica. Si nu mai putin pentru libertatea sa ca persoana. Dar PLUS, al carui lider este Dacian Ciolos, se afla intr-o alianta politica, e drept ciudata, cu USR. Ciudata, pentru ca atunci cand este vorba de alegerile prezidentiale, legea nu recunoaste o alianta electorala. Cu toate acestea, daca izbucneste un scandal major in ceea ce-l priveste pe Dacian Ciolos, va fi depunctat si Dan Barna. In avantajul lui Klaus Iohannis.

Asa se face ca in Parlament am putut asista la o initiativa ce putin stranie. Prin care USR a reusit sa propuna, sa sustina si sa impuna un amendament la ordonanta de urgenta. Conform acestuia, vor fi exceptati tinerii care la data recrutarii lor de catre Securitate in calitate de informatori nu implinisera varsta de 16 ani. Am putea deduce deci ca Dacian Ciolos a fost recrutat inainte de a fi implinit aceasta varsta.

Deductia de mai sus ne obliga la doua intrebari:

1). Cum se explica faptul ca, daca Dacian Ciolos este adevarata tinta a ordonantei de urgenta, nici PNL, nici PSD si nici ALDE nu au reactionat opunandu-se amendamentului formulat de USR? Sa existe oare mai multe tinte? Sa existe oare si in celelalte partide indivizi recrutati de Securitate inaintea varste de 16 ani? Iar acest detaliu sa le fi inchis gura partidelor parlamentare? Nu am inca un raspuns la aceasta intrebare.

2). Ce este in definitiv atat de grav in faptul ca un copil e recrutat de Securitate? E grav, fiindca Securitatea se ocupa cu asa ceva. Evident. Dar de ce sa culpabilizam un om 30 de ani mai tarziu, pentru ca la o varsta cand nu avea un deplin discernamant a acceptat sa devina informator al Securitatii? La aceasta intrebare am un raspuns. In sensul continuitatii. Daca si ulterior el s-a comportat ca un securist, daca si ulterior respectiva persoana a colaborat indeaproape cu fostii securisti si cu noile forme de politie politica, ei bine atunci aparentul accident petrecut in adolescenta are relevanta.

In cazul lui Dacian Ciolos, personaj care s-a dovedit ca a avut legaturi extrem de stranse, inclusiv de rudenie, cu generalul Virgil Ardelean, cel care a condus multi ani de zile serviciul secret al Ministerului de Interne, denumit „Doi si-un sfert”, si care i-a construit un profil de politie politica, aceasta continuitate devine evidenta. Cu atat mai evidenta cu cat din nou s-a demonstrat ca el a fost propulsat in cariera politica de acelasi Virgil Ardelean, care, de dragul lui Ciolos, a mers atat de departe incat a improvizat un flagrant si a eliminat din schema un ministru al Agriculturii. Pentru ca in locul lui sa fie instalat Dacian Ciolos. De catre Traian Basescu, alt specimen al Securitatii.

Acum sa mergem cu logica mai departe. Sa admitem ca celelalte partide din Parlament, atunci cand a fost supus la vot amendamentul propus de USR, au suferit de orbul gainii. Sau ca si in componenta acestora exista personaje de tipul lui Dacian Ciolos. Sa ignoram aceste necunoscute, dar sa ne punem totusi intrebarea ce mare interes avea USR sa il apere preventiv pe Dacian Ciolos, atata timp cat alianta electorala cu PLUS nu are valoare, intrucat nu este recunoscuta de lege, iar Dacian Ciolos s-a resemnat sa renunte la candidatura la prezidentiale in beneficiul lui Dan Barna si cu conditia extrem de problematica de a fi instalat prim-ministru intr-o viitoare guvernare USR?  In incercarea de a gasi raspuns la aceasta intrebare, eu unul recunosc faptul ca ma izbesc de o taina pe care inca nu o pot dezlega. Pe Dan Barna aparent nu il leaga absolut nimic de Dacian Ciolos. Iar PLUS nu reprezinta aproape nimic in ecuatia de putere a USR, partid care si-a adjudecat de unul singur la alegerile europarlamentare circa o partime din voturile romanilor. PLUS nu are electorat. Este doar o fictiune. Acest adevar reiese din toate cercetarile de piata si din toate analizele facute pana in prezent. Si atunci de ce atata efort si atata transpiratie? Din nou, nu am un raspuns. Inca.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit