National

Ciolos ii raspunde lui Marian Dragulescu: „Este regretabila atitudinea lui”

Publicat: 29 dec. 2015
1

Purtatorul de cuvant al premierului Dacian Ciolos i-a raspuns, la DolceSport, lui Marian Dragulescu, dupa ce gimnastul a spus ca va protesta in fata Guvernului pentru ca si ceilalti sportivi romani medaliati in 2015 sa primeasca mai multi bani, precum nationala de handbal feminin a Romaniei. „Nu va exista nicio majorare, este regretabila atitudinea lui Marian Dragulescu”, a spus Dan Suciu, purtatorul de cuvant al primului ministru.

Despre banii dati in plus nationalei de handbal feminin
„A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipa, in Romania sufera sporturile de echipa. La individual, acei medaliati iau premii si de la cluburi, la handbal nu este asa. Este regretabila atitudinea asta revendicativa a domnului Dragulescu, pe care il respectam, dar discursul sau a degenerat” – Dacian Ciolos, via purtatorul de cuvant Dan Suciu.

Citeste si SCANDAL! Marian Dragulescu a luat foc dupa premierea handbalistelor la Guvern

Nu va avea loc o suplimentare pentru ceilalti sportivi
„Nu vom reveni si nu va exista o alta majorare sau alta premiere, este un subiect inchis, tehnic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsa de solidaritate deplasata din partea domnului Dragulescu , eu pot sa va asigur ca pe viitor vom cauta solutii pentru marirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate”, a mai declarat Dan Suciu in exclusivitate pentru Dolce Sport.

Guvernul Ciolos a premiat, saptamana trecuta, jucatoarele nationalei de handbal cu cate 60.000 de lei pentru medalia de bronz cucerita la Campionatul Mondial din Danemarca, fata de 14.800 de lei cat prevede legea pentru o medalie de bronz mondiala, suma putand fi dublata, tot conform normelor legale in vigoare. Premiul acordat fiecarei handbaliste a fost suplimentat insa printr-o decizie a Executivului.

Citeste si Cele mai bune din Romania! Andreea Chitu si Cristina Neagu impart „Premiul national pentru

Masura luata de Guvern a fost „amendata” de mai multi sportivi din ramuri individuale, care au cucerit medalii mondiale in 2015 si care au fost premiati cu sume mai mici.

Sportivii care au cucerit medalii mondiale in 2015 si s-au alaturat demersului lui Marian Dragulescu sunt Corina Caprioriu si Andreea Chitu (judo, medalii de argint), Larisa Iordache (gimnastica, bronz), Tiberiu Dolniceanu (scrima, bronz) si componentele echipei feminine de spada – Ana Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu (argint).

Potrivit normativelor legale in vigoare, medaliile obtinute la Campionate Mondiale sunt recompensate cu 27.800 lei (medalie de aur), 18.500 lei (argint) si 14.800 (bronz), cu mentiunea ca premiile pot fi dublate, tot conform legislatiei.

Comentarii
Adauga un comentariu