National

Ciolos il va demite azi pe seful DIPI Rares Vaduva, acuzat de fapte de coruptie

Publicat: 29 aug. 2016
1

Seful DGIPI, Rares Vaduva, va fi schimbat din functie de catre premierul Dacian Ciolos in cursul zilei de luni, si tot astazi se va face o noua numire, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Decizia a fost luata dupa ce Vaduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea faptuitorului, obstructionarea justitiei, deturnare de fonduri si abuz in serviciu.

„Domnul Rares Vaduva, secretar de stat in MAI, va fi inlocuit de catre premierul Dacian Ciolos in cursul acestei zile”, a anuntat Liviu Iolu.

Comisarul-sef Rares Vaduva, seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne a fost audiat luni dimineata la DNA.

Surse judiciare au declarat ca Rares Vaduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea faptuitorului, obstructionarea justitiei, deturnare de fonduri si abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dupa ce procurorii au descoperit detalii noi in dosarul in care a fost trimis in judecata Gabriel Oprea si fostul sef al DIPI, comisarul-sef Nicolae Gheorghe.

Rares Vaduva este la conducerea DIPI din luna februarie, dupa ce Nicolae Gheorghe a fost demis de la conducerea acestui departament, alaturi de adjunctul sau Nelu Zarnica, cei doi fiind pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri in dosarul legat de cumpararea de catre DIPI a unui Audi A8 pentru protectia demnitarilor.

Masina a fost cumparata cu bani care erau destinati doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei, fiind folosita doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august pana in octombrie 2015. In acest dosar, Nicolae Gheorghe a fost trimis in judecata alaturi de Gabriel Oprea.

La cateva ore dupa audierea lui Rares Vaduva, DNA a transmis un comunicat de presa in care arata ca sefii Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul MAI au aprobat mai multe rapoarte prin care au schimbat destinatia fondurilor destinate misiunilor operative, pe care le-au cheltuit pentru protocol sau chiar si-au insusit sumele dupa care au secretizat documentele.

Luni dupa-amiaza a fost audiat la DNA si Gelu Diaconu, fost sef al DIPI pana in 2014.

Adauga un comentariu