National

Ciolos, la Bruxelles: Speram sa avem angajamentul Turciei privind acordul pentru migratie

Publicat: 07 mart. 2016
1

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, la Bruxelles, ca summit-ul informal UE-Turcia se va axa pe discutiile privind angajamentele asumate de autoritatile turce pentru gestionarea fluxului migrator.

„Astazi si maine sunt la Bruxelles pentru Summit-ul UE-Turcia. E un summit informal, dar foarte util, pentru ca ne va permite inca o data sa avem o discutie cu Turcia, pe anumite angajamente pe care Turcia si le-a asumat si care sunt esentiale pentru gestionarea fluxului migrator” a declarat premierul, potrivit unei postari pe pagina sa de Facebook.

Seful Executivului a mai spus ca exista si un acord pentru o implicare a NATO in acea zona, care este important pentru a putea tine migrantii in zona Turciei. „Speram sa avem si angajamentul din partea Turciei pentru implementarea acordului de readmisie, care este esential pentru a opri fluxul migrator„, a precizat Ciolos.

Miercuri, premierul se va afla intr-o vizita oficiala in Olanda, la Haga, pentru a consolida „relatiile bilaterale, cu accent pe dialogul economic si comercial”.

Adauga un comentariu