Ciorbe si borsuri

Ciorba cu ciolan de porc

Publicat: 06 sept. 2013

Ingrediente:

ciolan de porc proaspat sau pulpa de porc
o ceapa
1 morcov
1-4 de telina
1 radacina patrunjel
1/2 ardei gras
2 cartofi
1 lingura de mazare, boabe
100 fasole verde (optional)
bors
sare
frunze patrunjel proaspat
smantana (optional)
 
Mod de preparare:

Se spala pulpa de porc, se taie bucati, se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa rece, cu o lingurita de sare, la foc mic la inceput, pentru a se aduna spuma. Intre timp spalam legumele,le curatam si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se dam la robot (fara cartofi). Cartofii se taie cuburi. Dupa ce am spumuit mai lasam sa fiarba carnea jumatate de ora-40 de minute, la foc mijlociu si apoi punem legumele. Dupa ce au fiert adaugam borsul si mai lasam 5 minute;. Stingem si adaugam patrunjel verde tocat marunt si lasam acoperit inca vreo 10 minute. Optional putem adauga smantana la servire.

sursa: sfatulparintilor



loading...

Adauga un comentariu