Ciorbe si borsuri

Ciorba cu perisoare din ciuperci

Publicat: 18 mai 2011
2

Ingrediente:

800 gr ciuperci (din conserva sau proaspete)
1 morcov mare
100 gr orez alb
2 cepe de apa
1 radacina de patrunjel
jumatate de telina mica
600 ml bors
1 ou
1 legatura leustean
sare
piper
pasta de tomate

Mod de preparare:

Legumele (morcov, radacina patrunjel, telina) se curata, se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot, apoi se amesteca cu ou si cu ceapa tocata foarte marunt si calita in ulei. Orezul se pune la fiert 4-5 minute, apoi se adauga peste ciupercile amestecate cu ceapa. Din amestec se formeaza perisoare mici si rotunde, care se pun in oala cu legume, la foc foarte mic. Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele, se pune borsul, se lasa 10 minute si apoi se adauga leusteanul tocat marunt, sare si piper, plus 1 lingurita de pasta de tomate si se opreste focul.





Adauga un comentariu