Ciorbe si borsuri

Ciorba cu taitei de casa

Publicat: 17 iun. 2011
2

Ingrediente:

carne de curcan
1 ceapa
1 morcov
1 telina mica
1 cutie de rosii
1 ardei iute
2 oua
1 cana de faina
sare
1 l de bors
1 leg de patrunjel
1 leg de leustean
2 cartofi

Mod de preparare:

Se da in clocot carnea portionata si spalata, apoi se spala iarasi si se pune din nou la fiert in apa calda; pentru a fierbe foarte repede, se pun zarzavatul tocat, cartofii taiati in sferturi. Cand incepe sa clocoteasca se adauga rosiile zdrobite cu furculita si un varf de lingurita de zahar. Se lasa la fiert incet, acoperit timp de 25 de minute.
Intre timp, se fac taiteii dintr-un ou batut cu putina sare si faina. se face foaie subtire, se ruleaza si se taie; cand legumele si carnea au fiert, se adauga borsul fiert in alt vas, se condimenteaza dupa gust, se pune verdeata taiata marunt. Cand incepe sa clocoteasca se pun taieteii. Atunci cand acestia s-au ridicat la suprafata, se opreste focul si se rastoarna oul ramas batut bine.

sursa articol: http://www.bucataras.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro




Adauga un comentariu