Ciorbe si borsuri

Ciorba de fasole cu afumatura

Publicat: 15 apr. 2013

Ingrediente:

300 gr fasole
3 morcovi
un ciolan afumat (de preferat dezosat)

2 pastarnaci
1 telina mica
100 ml suc rosii
1 ardei gras rosu
1 ceapa
bors (optional)
marar si ceapa rosie pentru servit

Mod de preparare:

Fasolea o lasam la inmuiat peste noapte, o fierbem o jumatate de ora si aruncam apa. O punem iar la fiert cu ceapa, morcovii, telina si pastarnacii. Punem ciolanul la fiert si dupa jumatate de ora-40 min aruncam apa, scoatem ciolanul si il taiem bucati mici. Duce ce au fiert bine legumele si fasolea (aici e numai pe incercate depinde de care fasole aveti), scoatem legumele, aruncam ceapa si pasam restul. Le adaugam iar in ciorba cu ciolanul taiat bucatele, ardeiul gras taiat cuburi si sucul de rosii. Mai lasam 20 min la foc mic. Mie mi s-a parut cam dulce ciorba si am acrit-o cu bors. La sfarsit am adaugat o legatura de cimbru si am lasat-o doar cateva minute sa-si lase aroma. Daca nu aveti, folositi cimbru macinat, ii da o aroma aparte ciorbei.
Presaram marar tocat si servim cu ceapa rosie.

Ciorba de fasole cu afumatura recomandata de Flori.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit