Ciorbe si borsuri

Ciorba de gulii

Publicat: 03 mai 2011

Ingrediente:

4 gulii mari
2 morcovi mari
2 radacini patrunjel
1 telina medie
1 ceapa rosie mare
200 ml smantana
3 galbenusuri
1 lamaie mare sau sare de lamaie
sare
piper
vegeta (Delikat)
ulei

Mod de preparare:

Morcovii, radacinile de patrunjel, telina, ceapa rosie se curata, se taie cubulete mici si se pun la calit in putin ulei, lasandu-se 7-8 minute, apoi se adauga putina apa calduta si sare. Guliile se curata si se taie si ele cubulete mici, care se adauga peste celelalte legume dupa ce acestea au fiert pe jumatate. Apoi se adauga smantana amestecata bine cu galbenusurile de ou, cu oala luata de pe foc si amestecand cu atentie. Dupa inca 5 minute de fiert se trage oala de pe foc, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si zeama de lamaie dupa gust.



loading...

Adauga un comentariu