Ciorbe si borsuri

Ciorba de legume a la grecque

Publicat: 07 iul. 2011
2

Ingrediente:

50 g morcov
1/2 telina
1 radacina de patrunjel
100 g orez
50 g unt
2 galbenusuri
100 g smantana
1 lamaie
1 ceapa
marar
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata legumele, se spala, se taie cubulete, se pun intr-un vas si se calesc la foc mic in unt. Se stinge totul cu 2 litri de apa, se pune sare si se fierbe 30 minute, dupa care se adauga orezul spalat si se mai fierb impreuna 10 minute. Se acreste cu zeama de lamaie si se potriveste de sare, se ia vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin, se drege cu galbenusurile batute cu smantana si subtiate cu ciorba calda. Se serveste presarata cu patrunjel sau marar.

sursa articol: http://gastronomie.ele.ro
sursa fotografie: http://www.hackronym.com




Adauga un comentariu