Ciorbe si borsuri

Ciorba de peste norvegiana

Publicat: 04 mai 2011

Ingrediente:

1 kg crap sau somn dezosat
100 g slanina afumata
1 ceapa
1 legatura de zarzavat pentru supa
500 g cartofi
200 ml smantana
1 galbenus
sare
maghiran

Mod de preparare:

Slanina se taie in bucati si se topeste. Jumarile rezultate se scot pe farfurie, iar in grasimea ramasa se caleste ceapa data pe razatoare. Zarzavatul se taie fideluta si se adauga peste ceapa, calindu-se impreuna. Intreaga compozitie se stinge cu doi litri de apa. Cartofii taiati cubulete se pun, la randul lor, in aceasta compozitie, peste care se adauga condimentele. Dupa 10 minute se pune si pestele taiat felii. Se mai lasa cica 20 de minute la foc mic.
La final, se freaca galbenusul cu smantana intr-un castron si se toarba peste supa, incet. Deasupra, se presara cubulete de slanina.



loading...

Adauga un comentariu