Ciorbe si borsuri

Ciorba de pui cu cartofi si praz

Publicat: 08 iul. 2011
2

Ingrediente:

bucati carne de pui
4-5 cartofi
un praz
un morcov
o ceapa
o felie telina
o felie pastarnac
o lingura pasta de tomate
o lingura pasta de ardei
un ardel gras rosu
un ardel gras galben sau verde
sare
piper
o cana bors de putina
4-5 litri apa
patrunjel
marar
leustean
tarhon

Mod de preparare:

Se spala carnea de pui. Se portioneaza in bucati micute. Se pune la fiert in apa rece. Toate legumele se curata si se spala bine bine. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se toaca cubulete mici. Morcovul se da prin razatoatea mare. Telina si pastarnacul se toaca cubulete mici. Cartofii se taie cubulete mai marisoare. Dupa ce a dat in clocot carnea, se curata bine spuma din supa, eventual se strecoara. Se adauga morcovul. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, dupa care se adauga ceapa, prazul si ardeii. Se mai fierbe 10 minute si se adauga pastarnacul si telina. Se lasa la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte aproape complet si se toarna borsul, care in prealabil a fost strecurat si a dat separat cateva clocote in alta cratita, pasta de tomate si pasta de ardei. Se potriveste gustul de sare si piper. Se mai dau cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata. Se serveste cu smantana si ardei iute.

sursa articol: http://www.bucataras.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro




Adauga un comentariu