Ciorbe si borsuri

Ciorba de vitel cu tarhon

Publicat: 04 mai 2011
2

Ingrediente:

os cu maduva de vita 1kg
pulpa macra de vitel 1kg
ceapa 200 g
patrunjel radacina 100 g
morcov 200 g
telina 150 g
cartofi rosii 200 g
zeama de lamaie 100ml
ulei 50ml
tarhon verde 2 legaturi, 60 g
leustean 1 legatura
patrunjel verde 1 legatura
sare 40 g

Preparare:

Oasele sparte si carnea intreaga se spala, se oparesc intr-un litru de apa, dupa care se pun la fiert cu 3,5 litri de apa cu un praf de sare, timp de 1 ora si jumatate. Se spumeaza de cite ori este nevoie, se strecoara in alta oala ca sa nu ramina oscioare si se continua fierberea cu carnea ramasa.
Se adauga ceapa tocata marunt, legumele se curata, se spala, se taie cubulete mici, se calesc in ulei 5 min, se adauga in oala cartofi cubulete se mai fierb 20 min, se adauga tarhonul curatat, spalat, oparit si tocat marunt, zeama de lamaie. Galbenusurile de ou se amesteca intr-un bol impreuna cu smantana, se subtiaza cu zeama din ciorba, amestecind.

Oala se ia de pe foc si se adauga compozitia de smantana cu ou, se amesteca si se serveste cu verdeata tocata marunt.




Adauga un comentariu