Ciorbe si borsuri

Ciorba din oase de porc cu tarhon – FOTO

Publicat: 23 dec. 2011

Ingrediente:

700 g oase de porc crude
2 cartofi mai mici
2 morcovi
100 g tarhon
1/4 telina
1 ardei
1 ceasca orez
bors sau moare de varza
sare

Mod de preparare:

Se spala oasele in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se spumeaza. Se adauga zarzavatul curatat si taiat bucatele, sare si tarhonul. Puteti sa adaugati si putin leustean. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic. Cand este fiarta (gustati o bucatica de carne), adaugati orezul si cartofii taiati bucatele. Lasati sa mai fiarba in jur de 15 minute, apoi adaugati borsul dupa ce, in prealabil, l-ati dat intr-un clocot. Daca nu aveti bors acriti, cu moare de varza. Lasati sa mai dea cateva clocote si apoi stingeti focul. Serviti cu ardei iute si smantana.

sursa reteta si fotografii: haisagatim.ro





Adauga un comentariu