Culinar

Ciorba mexicană este o sursă excelentă de vitamine şi minerale

Publicat: 26 mart. 2020

Ciorba mexicană este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, având în vedere că reţeta conţine multe şi felurite legume. Se poate servi cu smântână, cu caşcaval ras şi cu tortilla.

Ingrediente:

2 bucăţi piept de pui
1 ceapă
1 roşie
1 ardei gras sau capia
2 căţei usturoi
1 ardei iute, opţional
3 linguri făină
750 ml supă de pui sau de legume
200 g boabe fasole roşie din conservă
100 g porumb din conservă
1 legătură pătrunjel
200 g smântână
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă oregano
1 linguriţă chimion
1 lingură ulei de măsline
1 lingură zeamă lămâie
sare şi piper, după gust
caşcaval ras, pentru decor
frunze de coriandru, pentru decor

Mod de preparare:

Încingi uleiul într-o cratiţă cu capac. Căleşti ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, roşia şi bucăţile de pui tăiate cuburi până se rumenesc. Adaugi ardeiul gras sau capia şi, dacă doreşti, ardeiul iute mărunţite. Amesteci şi laşi la foc potrivit 1-2 minute.

Scurgi de lichid boabele de fasole şi de porumb din conservă şi le presari peste celelalte ingrediente din cratiţă. Cerni făina şi apoi torni supa de pui sau de legume şi smântâna. Amesteci şi asezonezi cu sare şi piper după gust, cu boia dulce, cu zeama de lămâie, cu oregano şi chimion.

Speli bine pătrunjelul, îl toci mărunt şi îl presari în ciorbă. Amesteci şi mai laşi pe foc până dă într-un clocot. Serveşti ciorba cu tortilla şi decorezi cu caşcaval ras sau cu frunze de coriandru.



loading...

Adauga un comentariu