Ciorbe si borsuri

Ciorba radauteana

Publicat: 13 mai 2011
2

Ingrediente:

4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 4 bucati piept de pui
1 cub Knorr Gaina
4 morcovi
2 radacini patrunjel sau pastarnac
2 ardei capia sau grasi
5 galbenusuri
400 gr smantana
otet
usturoi
verdeata

Mod de preparare:

Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare si cubul Knorr Gaina. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os). Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa, la fiert. Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou. Cand supa da in clocot, se toarna compozitia de smantana si ou, amestecand continuu. Se adauga otet si usturoi zdrobit dupa gust, piper si eventual verdeata maruntita. Se mai fierbe cateva minute.




Adauga un comentariu