Local

Circ in plenul Consiliului Judetean. Organigrama Aeroportului Iasi a starnit un scandal monstru

Publicat: 27 oct. 2017
Editia PDF
14 Oct. 2019

@ Noua organigrama a Aeroportului Iasi a provocat haos in Consiliul Judetean @ Alesii judetului s-au contrat zeci de minute de aprobarea noii organigrame de la aerogara @ Consilierii opozitiei nu au fost de acord cu propunerea inaintata de consiliul de administratie al Aeroportului @ Directorul interimar a fost pus la colt de conducerea Consiliului Judetean

Un proiect de hotarare privind noua organigrama a Aeroportului International Iasi a starnit discutii incredibile printre alesii judetului. Proiectul prevedea aprobarea unei organigrame cu 137 de posturi, desfiintarea unor functii de director si aparitia altor posturi noi de conducere.

Cu toate acestea, proiectul a starnit controverse, cei mai nemultumiti fiind consilierii judeteni liberali. Alesii PNL au mentionat ca autoritatea tutelara, in speta Consiliul Judetean, nu poate interveni in stabilirea posturilor derulate la aeroport. Mai mult, liberalii au acuzat faptul ca noul consiliu de administratie s-a constituit ilegal si ia decizii fara sa fie complet.

In schimb, sefii Consiliului Judetean au mentionat ca situatia de la Aeroportul Iasi este cat se poate de clara si ca noul CA isi poate intra in drepturi.

Totodata, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean, a aratat ca actualul director interimar, Alexandru Anghel, si-a facut de cap in timpul mandatului trecut. Popa a prezentat o scrisoare trimisa de cineva de la aeroport prin care prezenta o afacere la care Anghel a fost partas.

„Procesul cu Vega Galati pentru acei bani este un alt blat de-a lui Anghel. Domnul Anghel a avut o relatie apropiata cu aceasta firma. Nu stiti de ce este el in stare. De aceea aeroportul este in acest impas”, a spus Maricel Popa.

Replica lui Alexandru Anghel nu a intarziat sa apara. „Pe acelasi model s-a încercat schimbarea conducerii Aeroportului Cluj, inclusiv personalul tehnic. Aeroportul a facut sesizare la prefect, iar în momentul de fata este suspendata hotarârea CJ si a fost înaintata actiunea în contencios-administrativ pentru anularea hotarârii. Noi punem în pericol acum certificatul de aerodrom, pe care l-am primit recent, si pentru care s-a muncit un an de zile. Schimbarea conducerii necesita aprobarea prealabila a Autoritatii Aeronautice Civile Române, iar în momentul acesta nu exista. Daca se schimba organigrama, trebuie obtinuta aceasta aprobare. Acea asa-zisa scrisoare de la aeroport este un fals. Ce nu spun ei este ca eu m-am opus sa platim doua milioane de euro considerate ca fiind plati neonorate. Toate lucrurile astea sunt niste inventii si nu voi renunta la mandatul în CA din cauza presiunilor”, a spus Alexandru Anghel.

Citeste si : Bomba in administratia publica. Aceasta masura zguduie din temelii o institutie din Iasi- DOCUMENT

Alesii PMP au cerut prezentarea planului de management

Reprezentantii opozitiei au mentionat ca noua conducere a aerogarii trebuie sa vina cu un plan de management clar al dezvoltarii aeroportului si nu sa se joace de-a posturile in institutie.

„Consider ca prioritatea numarul unu, avand in vedere intarzierile investitiilor la aeroport, era prezentarea planului de management pentru a vedea obiectivele pe care si le propune noul consiliu de administratie. Iesenii asteapta un terminal nou, zona cargo care sa sustina dezvoltarea continua a judetului si nu in mod deosebit sa discutam despre modificari de organigrame si includerea unor noi posturi de conducere. S-a distras atentia de la subiectul principal al discutiei prin tot felul de acuzatii aduse in spatiul public, acuzatii ce ar trebui inainte spre cercetare si nu dezbatute in sedintele de Consiliu Judetean”, a spus Alin Aivanoaei, liderul de grup al consilierilor judeteni PMP.

Un moment penibil a avut loc in timpul unei interventii facute de consilierul Mircea Manolache. Acesta a inceput sa sustina ca are documente secrete prin care va desconspira persoane din mediul politic cu diferite legaturi. Insa modul cum a prezentat acesta interpelarea sa a starnit amuzamentul celorlalti alesi.

Inainte de sedinta, Manolache a umblat prin birourile din CJ dupa o rola de scotch, a bagat ordinea de zi a sedintei de plen intr-un plic maroniu si pe care a ajuns sa il fluture ca pe niste documente ultrasecrete. Din pacate, un asemenea individ continua sa reprezinte iesenii in Consiliul Judetean, un personaj care nu a facut nimic pentru cei care i-au dat votul la alegerile locale si care continua sa-si faca afacerile pe spinarea unor persoane de buna-credinta.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit